Για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους –παντρεμένους και μη- η έγκαιρη υποβολή της φορολογικής δήλωσης συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια επιστροφή φόρου.
ΑΑΔΕ | Φορολογικές δηλώσεις 2020 πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο taxisnet.gr - Τι θα αλλάξει φέτος σε επιχειρήσεις
Κάντε κλικ σε συνδέσμους για γρήγορη μετάβαση
Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι πότε;
Εκκαθάριση δηλώσεων παντρεμένων στην δήλωση 2020
Φορολογικές δηλώσεις 2020 πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Τι θα αλλάξει φέτος
Nexus Management ConsultantsΦορολογικές δηλώσεις 2020 πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Τι θα αλλάξει φέτος
Φορολογικές δηλώσεις 2020 πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Τι θα αλλάξει φέτος
Μέχρι τώρα, η είδηση για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα καταλάμβανε μια από τις πρώτες θέσεις στην επικαιρότητα. Εν μέσω πανδημίας, αλλά και πλήρους κινητοποίησης όλου του μηχανισμού –κρατικού και ιδιωτικού- προκειμένου να δοθούν οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις- ενδεχομένως και να περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους –παντρεμένους και μη- η έγκαιρη υποβολή της φορολογικής δήλωσης συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια επιστροφή φόρου. Συνολικά, οι δικαιούχοι επιστροφών εκτιμάται ότι θα εισπράξουν φέτος πάνω από 350-400 εκατ. ευρώ ενώ η ΑΑΔΕ έχει ούτως ή άλλως στόχο να γυρίζει τα χρήματα στους δικαιούχους με διαδικασίες εξπρές προκειμένου να αποτελέσουν και αυτά μια σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
Εκτός απροόπτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα ενεργοποιηθεί σήμερα. Προς το παρόν, δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στους "κανόνες". Δηλαδή:
1. Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου από όλους τους φορολογούμενους.
2. Ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η 3η έως το τέλος Νοεμβρίου.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν μπορεί να ισχύσει κάτι που το γνωρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών. Βέβαια, δεν είναι της παρούσης να ληφθούν αποφάσεις καθώς το οικονομικό επιτελείο θέλει να στηριχτεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα:
1. Με το πόσοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος να μεταθέσουν φορολογικές υποχρεώσεις του Μαρτίου, του Απριλίου και (ενδεχομένως) του Μαίου για αργότερα. Όσο περισσότερες είναι οι μεταθέσεις πληρωμών (σ.σ κάτι που τον Μάρτιο δεν φάνηκε καθώς τα έσοδα η πορεία των οποίων θα ανακοινωθεί σήμερα έχουν πάει ικανοποιητικά) τόσο μεγαλύτερες "διευκολύνσεις" θα χρειαστούν το καλοκαίρι για να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση φορολογικών υποχρεώσεων.
2. Με την χρονική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά τους τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε επανάληψη των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης άρα ανάλογα θα πολλαπλασιαστεί και ο χρόνος απασχόλησης του λογιστικού κόσμου με άλλα θέματα. Ήδη ο Μάιος θεωρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό χαμένος όσον αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς και τον Μάιο θα γίνονται δηλώσεις για τα 800 ευρώ (και από μισθωτούς και από ελεύθερους επαγγελματίες) αλλά και για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Η παράταση στην περίοδο υποβολής και για τον Ιούλιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Ενδιαφέρον για άμεση υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να εκδηλωθεί κυρίως από αυτούς που έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου.
.
Πίσω στην αρχή |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!