Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η Standard & Poor's αναβάθμισε τις 4 συστημικές Ελληνικές Τράπεζες

  Δεν υπάρχουν σχόλια

 Η Standard & Poor's αναβάθμισε τις 4 συστημικές Ελληνικές Τράπεζες


Η Standard & Poor's αναβάθμισε τις 4 συστημικές Ελληνικές Τράπεζες

Η Standard & Poor's αναβάθμισε τις 4 συστημικές Ελληνικές Τράπεζες


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων συστημικών ελληνικών τραπεζών, μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Alpha Bank, της Eurobank Εργασίας, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε CCC+ από SD (δηλ. επιλεκτική χρεοκοπία), με σταθερή προοπτική.

Τον περασμένο μήνα η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωσε περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων.

«Θεωρούμε την άρση των περιορισμών ως ένα σημαντικό μέτρο χαλάρωσης, καθώς θα επιτρέψει να επιστρέψουν καταθέσεις σε μετρητά στο τραπεζικό σύστημα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στον ελληνικό τραπεζικό τομέα», ανέφερε ο οίκος. «Αναμένουμε κάποιες ήσσονες εισροές καταθέσεων τους προσεχείς μήνες», πρόσθεσε ο S&P.

Ο οίκος Standard & Poor's επικαλείται την πρόσφατη χαλάρωση των ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίου, που ευελπιστεί πως θα επαναφέρει στο τραπεζικό σύστημα τμήμα των καταθέσεων. Παράλληλα εκτιμά πως η ελληνική οικονομία έχει σε μεγάλο βαθμό προσαρμοστεί στα capital controls που έχουν επιβληθεί εδώ και πάνω από ένα έτος. Βαθμολογεί, έτσι, τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με CCC+/C και σταθερή προοπτική, η οποία αντανακλά την εκτίμησή της ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από χρεοκοπία στο εγγύς μέλλον.

Προειδοποιεί όμως και για ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης αν οι ελληνικές τράπεζες χάσουν την πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό παροχής ρευστότητας, ή η στήριξή τους από αυτόν δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες τους.
http://www.nexusmanagementconsultants.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου