Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πόθεν έσχες - ενημέρωση

  Δεν υπάρχουν σχόλια
Λοταρία Taxisnet ΑΑΔΕ: Πάγια ρύθμιση οφειλών προς ΔΟΥ | Διαφοροποίηση στην διαδικασία πάγια ρύθμιση οφειλών προς ΔΟΥ
Πόθεν έσχες - ενημέρωση

Πόθεν έσχες - ενημέρωση

Πόθεν έσχες - ενημέρωση

Βουρβούλακας Νίκος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  2018ποθεν εσχες,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:  Διαθέσιμη η εφαρμογή Πόθεν Έσχες 2018
 Διαθέσιμη η εφαρμογή Πόθεν Έσχες 2018
Ποθεν Έσχες 2016 - Παράταση προθεσμιας | logistika-grafeia.blogspot.com
Τελευταία ενημέρωση: Φεβρουάριος 28, 11:00

Η νέα διαδικασία της αίτησης ρύθμισης μπορεί να ρυθμίσει οποιαδήποτε οφειλή έχει περαστεί στην εικόνα των οφειλών εκτός ρύθμισης του taxisnet.gr.
Δεν χρειάζεται να γίνει μια οφειλή ληξιπρόθεσμη για να ρυθμιστεί. Πριν από την νέα διαδικάσια ρύθμισης οφειλών μέσω taxinet.gr, μια τέτοια οφειλή, μπορούσε να ρυθμιστεί μόνο μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ με αίτηση.

Πόθεν έσχες - ενημέρωση 

Πόθεν έσχες - ενημέρωση


Πόθεν έσχες - ενημέρωση



Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες:



Σε συνέχεια της εγκυκλίου 65/Γ/2018 της Γ΄ Μονάδας της Αρχής και με αφορμή την ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με αρκετούς φορείς υπόχρεων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστούν τα εξής:

1. Η ηλεκτρονική υποβολή των καταλόγων υπόχρεων 2018 (χρήση 2017) στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΠΟΘeN δεν είναι ακόμα εφικτή, καθότι αναμένεται η έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) που θα ρυθμίζει την εν λόγω υποβολή. Με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής υποβολής, οι πιστοποιημένοι χρήστες κάθε φορέα θα λάβουν ένα αυτόματο email (συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για την υποβολή του καταλόγου) στις διευθύνεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας έχουν δηλωθεί. Από εκείνη τη χρονική στιγμή, όταν οι χρήστες θα συνδέονται στη φόρμα υποβολής καταλόγου στο αριστερό τμήμα της οθόνης θα εμφανίζεται ο ετήσιος κατάλογος του 2018 προς υποβολή στη Γ’ Μονάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι φορείς οφείλουν να έχουν έτοιμο τον κατάλογο υπόχρεων και να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους υπόχρεους ότι έχουν περιληφθεί σε αυτόν.

2. Όσοι από τους φορείς έχουν αποστείλει στοιχεία είτε για πιστοποίηση χρηστών είτε για μεταβολή στοιχείων προγενέστερης πιστοποίησης τους στο email της Γ’ Μονάδας δεν αναμένεται να λάβουν σχετικό email επιβεβαίωσης και δεν χρειάζεται να προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αρχή ή σε επαναποστολή των στοιχείων. Τα αιτήματα θα διεκπεραιωθούν πριν από την έναρξη υποβολής καταλόγων έτους 2018 και οι νέοι χρήστες θα λάβουν αυτοματοποιημένα σχετικά email για το άνοιγμα της εφαρμογής.


3. Σε κάθε περίπτωση, καλείστε να ανατρέχετε για ενημέρωση και στον ιστότοπο της Αρχής, στο πεδίο «Ανακοινώσεις της Αρχής», όπου θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση όταν ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική υποβολή καταλόγων 2018, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου