Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Airbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

  Δεν υπάρχουν σχόλια
Airbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής | Airbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Airbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Airbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

ΑΑΔΕ ακίνητα - Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτωνAirbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Βουρβούλακας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 
Μισθωτήριο επαγγελματικής στέγης 2016
Τελευταία ενημέρωση: Σεπτέμβριος 05, 16:30

Ανακοίνωση εξέδωσε η Airbnb με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», αλλά και της Εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα.

 

Airbnb για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Airbnb με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», αλλά και της Εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα.


Η Airbnb για τη δήλωση εισοδημάτων τονίζει πως είναι στη διάθεση όλων με στόχο να βοηθήσει απ’ την πλευρά της να λειτουργήσει η πλατφόρμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως η Ελλάδα είναι απ’ τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και γνωστοποιεί πως περί τους 1,4 εκατ. χρήστες Airbnb επισκέφθηκαν τον προηγούμενο χρόνο τη χώρα μας.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, η Airbnb δίνει διευκρινίσεις για την πλατφόρμα και το τι θα πρέπει να κάνουν οι οικοδεσπότες ενώ συμπληρώνει πως θα εισάγει ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.
Η ανακοίνωση της Airbnb για τη δήλωση εισοδημάτων

«Η Ελλάδα παραμένει ως ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Τον προηγούμενο χρόνο, υπολογίζεται πως 1,4 εκ. χρήστες της Airbnb επισκέφτηκαν την αρχαία χερσόνησο των Θεών για να ζήσουν την εμπειρία της ελληνικής κουλτούρας, ιστορίας, γαστρονομίας και μερικά από τα ομορφότερα τοπία παγκοσμίως.

Η Ελλάδα υποστηρίζει διαχρονικά την εμπειρία του διαμοιρασμού κατοικίας (home sharing), παρουσιάζοντας νέους κανονισμούς αυτή την χρονιά παρέχοντας την δυνατότητα σε όλους να μοιραστούν τα σπίτια τους. Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν:

    Οι οικοδεσπότες έχουν την ελευθερία να μοιραστούν τα σπίτια τους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ή περιορισμούς, με την προϋπόθεση εγγραφής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και ανάρτησης τους αριθμού εγγραφής τους
    Ο διαμοιρασμός κατοικίας (home sharing) αναγνωρίζεται ως μη-επαγγελματική δραστηριότητα και δεν χρειάζεται ο οικοδεσπότης να προβεί σε έναρξη δραστηριότητας.
    Το εισόδημα από δραστηριότητες διαμοιρασμού της κατοικίας φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι οικοδεσπότες μπορούν να αποκτήσουν ένα αριθμό εγγραφής άμεσα μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή από το Υπουργείο Οικονομικών. Η Airbnb σε συνεργασία με το Υπουργείο, θα ενισχύσει την προώθηση της πλατφόρμας, διευκολύνοντας έτσι τους οικοδεσπότες ως προς την προσαρμογή τους με τους νέους κανονισμούς, προσθέτοντας ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.

Ο διαμοιρασμός κατοικίας εξακολουθεί να αποφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων στην οικονομία, τον τουρισμό και τις κοινότητες. Τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Airbnb σήμερα δείχνουν πως την προηγούμενη χρονιά:

Η κοινότητα της Airbnb ενίσχυσε την τοπική οικονομία κατά €750εκ. τα οποία περιλαμβάνουν τα έσοδα από τις ενέργειες του διαμοιρασμού κατοικίας καθώς και τις δαπάνες των φιλοξενούμενων.

Ο μέσος οικοδεσπότης έλαβε 2.850€ σε εισπράξεις και η μέση καταχώρηση κατοικίας είχε 28 διανυκτερεύσεις- λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα.

Περίπου 40,000 οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα «άνοιξαν» τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στην χώρα σαν ντόπιοι.

Αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν πως αυτή η νέα, υγιής μορφή τουρισμού βοηθάει τον μέσο άνθρωπο να δημιουργήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες».

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ - ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Αντικειμενικές αξίες ακινήτων 2018 (Πίνακας)

  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου