Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αθανασίου: Το 2021 το Ελληνικό θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Αθανασίου: Το 2021 το Ελληνικό θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες

Αθανασίου: Το 2021 το Ελληνικό θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες

 

Αθανασίου: Το 2021 το Ελληνικό θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες

Την εκτίμησή ότι έως το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο, εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχθηκε επίσης πως υπάρχουν υπερβολές στη φορολογία που φθάνουν να οδηγούν σε ασφυξία τους συνεπείς, και οι οποίες, όπως είπε πρέπει «να διορθωθούν γρήγορα χωρίς να υποστείλουμε τη σημαία της φορολογικής βάσης».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το 2017 να αποτελέσει χρονιά καμπής για την ελληνική οικονομία για να εισέλθει σε πορεία ανάπτυξης η οποία όπως τόνισε «ενδεχομένως να μας εκπλήξει για τους ρυθμούς που μπορεί να φέρει”. Ενώ συμπλήρωσε πως τα πραγματικά στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιτρέπουν αυτή την αισιοδοξία.
Ο ίδιος, αναφέρθηκε σε μεγάλα επενδυτικά έργα και στις ιδιωτικοποιήσεις που υλοποιούνται, ενώ είπε πως αρχές του Ιουλίου ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά της αντιπολίτευσης ενώ άφησε αιχμές και κατά των εταίρων, λέγοντας πως «αυτή την πορεία μπορεί να ανακόψει μια υπερβολική εκδήλωση έλλειψη εμπιστοσύνης των εταιρειών προς την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος που εκδηλώνεται με υπερβολικό τρόπο σε μια στιγμή που προχωρά η κυβέρνηση.» Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, καθώς η σημερινή κυβέρνηση, όπως είπε, έχει δώσει δείγματα πολύ συγκεκριμένα, ότι μπορεί να ολοκληρώσει επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς και πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό, όπως σημείωσε.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση σε λιγότερο από δύο χρόνια υλοποίησε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που καρκινοβατούσαν ενώ τώρα έρχεται το δεύτερο κύμα.
Απαντώντας σε ερώτηση, για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, παραδέχθηκε ότι υπήρξε αλλαγή και προσαρμογή και ότι υπάρχουν αντιδράσεις, που αφορούν στην κουλτούρα «παλαιότερη και γενικότερη», όπως επεσήμανε. «Ο κρατισμός δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών της αριστεράς, τις αντιλήψεις αυτές τις θεμελίωσαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις», είπε ο ίδιος.


Αθανασίου: Το 2021 το Ελληνικό θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες

Αισιόδοξος ως προς την από εδώ και πέρα πορεία της επένδυσης του Ελληνικού εμφανίστηκε μιλώντας  στο συνέδριο του Economist o διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν υπάρξει έγκριση του master plan εντός του επόμενου διμήνου και έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι το Νοέμβριο, στο πρώτο μισό του 2018 θα είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών για τα πρώτα έργα αποψιλώσεων.


«Στην περίπτωση αυτή κι αν όλα πάνε καλά, μία τριετία μετά, το 2021 το Ελληνικό πιθανότατα να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι τουριστικοί και εμπορικοί προορισμοί στο έργο».

Όσον αφορά συνολικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επενδύσεις στη χώρα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «οι επενδύσεις είναι το μοναδικό μέλλον της Ελλάδας αυτή την στιγμή και μαζί με τον τουρισμό και τις εξαγωγές είναι οι τρείς βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να εστιάσουμε.

Επενδύσεις για παράδειγμα όπως αυτές της Fraport κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική, η τοποθέτηση της Cosco δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός δυνατού μεταφορικού κόμβου, ενώ θα πρέπει να επενδύσουμε και στον ποιοτικό τουρισμό γιατί δεν αρκεί απλά να αυξάνουμε τον αριθμό των τουριστών».


Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development πρόσθεσε ακόμη ότι «κάθε μέρα ασχολούμαστε με αλληλοκατηγορίες για το πώς φτάσαμε ως εδώ, τα προβλήματα και τις δυσκολίες ως προς το φορολογικό σύστημα, το θεσμικό πλαίσιο κ.α.. Εχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε και να επικεντρωθούμε στο ποιες είναι τελικά οι πραγματικές λύσεις για τη χώρα». 

http://www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου