Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Φωτίου: Πότε είναι η τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης κοινωνικού μερίσματος;

  Δεν υπάρχουν σχόλια
επιδοματα

Φωτίου: Πότε είναι η τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης κοινωνικού μερίσματος;


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  επιδοματα, μερίσματα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 
Ποθεν Έσχες 2016 - Παράταση προθεσμιας | logistika-grafeia.blogspot.com
 Τελ.ενημέρωση:

Φωτίου: Πότε είναι η τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης κοινωνικού μερίσματος;

Τι λέει για τους φιλοξενούμενους;
Επισήμανε επίσης ότι ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος, άνοιξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017.

Φωτίου: Πότε είναι η τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης κοινωνικού μερίσματος;

Στο Κόκκινο και συγκεκριμένα τον Στάθη Σχινά μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Η κ. Φωτίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την Κυριακή στις 16:00 το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και μέσα σε τρεις (3) ώρες είχανε ήδη πιστοποιηθεί 10.000 δικαιούχοι και είχανε πιστωθεί με 5,5 εκατ. ευρώ. Η πίστωση γίνεται αμέσως, διότι έχουνε διασταυρωθεί όλα τα στοιχεία και επομένως γίνεται αμέσως η πίστωση, η οποία θα αποδοθεί την ίδια μέρα για όλους».

Επισήμανε επίσης ότι ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος, άνοιξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017.

Όσον αφορά την περίπτωση που υπάρχουνε φιλοξενούμενα μέλη ανέφερε τα παρακάτω:

«Για παράδειγμα ένας φιλοξενούμενος ο οποίος δήλωσε ότι το έτος 2016 φιλοξενήθηκε και τόπος διαμονής ήταν αυτός των γονιών του, αρχικά πρέπει να διαπιστώσει αν ήταν φιλοξενούμενος το έτος 2016. Ο «αρχηγός» του νοικοκυριού, δηλαδή αυτός στον οποίο διαμένει, μπαίνει στην πλατφόρμα και κάνει την αίτηση για το μέρισμα. Συγχρόνως απαιτείται η διαβεβαίωση και του φιλοξενούμενου ότι συμπεριλαμβάνεται στον αριθμό του νοικοκυριού. Μόλις γίνει η συναίνεση από τον φιλοξενούμενο, έρχονται προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία του από την φορολογικής δήλωση του 2016»

«Εάν είσαι φιλοξενούμενος, στο τάδε νοικοκυριό, τότε τα εισοδήματα σου προσμετρώνται με τα εισοδήματα όσων κατοικούν εκεί», υπογράμμισε η κα. Φωτίου.

«Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό με τρία ενήλικα μέλη, περιλαμβάνει ενήλικο μέλος το οποίο είναι άνεργο τότε ο πολλαπλασιαστής (Κλίμακα ισοδυναμίας ωφελούμενης μονάδας μεγαλώνει και στην περίπτωση) θα είναι 2 και όχι 1,5, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% η κλίμακα ισοδυναμίας ωφελούμενης μονάδος προσαυξάνεται κατά 0,5 για κάθε ανάπηρο μέλος», τόνισε η κα. Φωτίου.

Διευκρίνισε επίσης ότι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πρέπει να μπούνε και αυτοί στην πλατφόρμα και εκεί θα υπάρχουν διευκρινίσεις σχετικά με το ποσό που δικαιούνται.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε περίπτωση που ένα άτομο φιλοξενείται το 2017 δεν λαμβάνεται υπόψη, ενώ αν φιλοξενείται για παράδειγμα, για δύο μόνο μήνες μέσα στο 2016, πρέπει να έχει δηλωθεί στην εφορία. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να συνυπολογισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου