Αναζήτηση εντός του Blog Power by GOOGLE

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος
A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος  | A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος 
A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος 

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος 

Βουρβούλακας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 
Α21 Υποβολή αίτησης για τη είσπραξη της Β δόσης του Επιδόματος Παιδιού
Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 19, 15:30

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος 


Επίδομα τέκνων πληρωμή 5ης δόσης και τροποποίηση Α21

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος 


Πλέον για οικογένειες έως 2 παιδιά και για οικογένειες με 3 παιδιά, αλλά με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία δεν ξεπερνάνε τα 33.000€, υπάρχει αύξηση του επιδόματος.

Στις κατηγορίες όμως 3 παιδιών και πάνω, υπάρχει σημαντική μείωση των ποσών και κατάργηση του ειδικού επιδόματος των 1.500€ που υπήρχε έως το 2017.

A21 2018 κριτήρια υπολογισμού επιδόματος

Ποια είναι η προθεσμία υποβολής του επιδόματος Α21 ;

Η προθεσμία υποβολής του επιδόματος μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει, οπότε ο φορολογούμενος σε περίπτωση που υποβάλλει για διάφορους λόγους καθυστερημένα τη δήλωσή του, το σύστημα τον αφήνει να υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα έως και τις 15/01/2019. Εάν παρέλθει η ημερομηνία και ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλλει την αίτηση, χάνει το δικαίωμα απαίτησης και είσπραξης του επιδόματος.

Πως υποβάλλεται η αίτηση του επιδόματος;

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (http://www.idika.gr) επιλέγουμε την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού (Α21).

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής του επιδόματος;


  1. Με τους κωδικούς taxis και 
  2. το ΑΜΚΑ του υπόχρεου μπαίνουμε στην πλατφόρμα, η οποία έχει απλουστεύσει εξαιρετικά τη διαδικασία, και επιλέγουμε ανάλογα με την κατάσταση της οικογένειας.
  3. Στη συνέχεια κάνουμε συναίνεση στον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ της συζύγου σε περίπτωση οικογένειας 2 γονέων, ειδάλλως κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή στην οικογενειακή κατάσταση και μας ανοίγει την αίτηση σε περίπτωση που είναι μονογονεϊκή η οικογένεια.
  4. Έπειτα ανοίγει η σελίδα της αίτησης η οποία είναι προσυμπληρωμένη και ζητάει τη συμπλήρωση του αριθμού ταυτότητας, της διεύθυνσης κατοικίας, του σταθερού τηλεφώνου, του κινητού, του e-mail και του ΙΒΑΝ της τράπεζας για την πίστωση του επιδόματος.

Με τη συμπλήρωση των πιο πάνω στοιχείων, το σύστημα σου επιτρέπει να προχωρήσεις στην επικαιροποίηση των στοιχείων των τέκνων που έχει η οικογένεια, τα οποία η πλατφόρμα έχει αντλήσει από τη φορολογική δήλωση του υπόχρεου.

Πως υποβάλλονται τα δικαιολογητικά του Α21 ;

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται είτε με την έξτρα συμπλήρωση στοιχείων που θα ζητάει το σύστημα, είτε με το σκανάρισμα του απαιτούμενου εγγράφου και την επισύναψή του σαν αρχείο σε μορφή συνήθως pdf. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που το ζευγάρι έχει χωρίσει ή είναι σε διάσταση, το σύστημα στα στοιχεία συμπλήρωσης του παιδιού ζητάει να καταχωρήσεις τον αριθμό δικαστικής απόφασης, καθώς επίσης και το δικαστήριο από το οποίο αυτή εκδόθηκε. Εάν τα τέκνα φοιτούν σε κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο ΙΕΚ ,ΕΠΑΛ κ.λπ., τότε το σύστημα ζητάει την επισύναψη της βεβαίωσης σπουδών του τέκνου.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος Α21 ;

Το παρακάτω πινακάκι βοηθάει στο να δεί η κάθε οικογένεια εάν δικαιούται το επίδομα, καθώς επίσης και τη διαφορά στο ύψος του επιδόματος με βάση τα προηγούμενα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!