Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Taxisnet πότε ανοίγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Taxisnet πότε ανοίγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ
Taxisnet πότε ανοίγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ

Taxisnet πότε ανοίγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ

Taxisnet πότε ανοίγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η  ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το τμήμα που αναφέρεται στον ΕΝΦΙΑ 2019
Τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 4, 10:40
Nexus Management Consultants

Taxisnet πότε ανοίγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2019 | Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ. 


Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πότε ανοίγει το Taxisnet – Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου

in.gr


Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Σημειώνεται πως το δικό του εκκαθαριστικό θα έχει φέτος κάθε σύζυγος, ανεξάρτητα εάν το ζευγάρι επιλέξει να υποβάλει κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση.

Το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τους συζύγους είναι το νέο στοιχείο της φετινής φορολογικής δήλωσης, καθώς το νέο έντυπο Ε1 που θα υποβάλλουν φέτος πάνω από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περυσινό έντυπο.

Επίσης, καμία αλλαγή δεν επέρχεται στον τρόπο εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, ο οποίος θα καταβληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου.

Στην απόφαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, για τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ορίζεται ότι «σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους συζύγους».

Σε αυτή την περίπτωση διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Οι σύζυγοι ωστόσο έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν χωριστή δήλωση.


Πότε θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ 2019


Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ 2019


Παράλληλα, στόχος είναι να ξεκινήσει άμεσα και η εκκαθάριση – μέσα στον Ιούλιο – με τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη 31 Ιουλίου και την τελευταία τον Δεκέμβριο.


 Πίσω στην αρχή του άρθρου
 Πίσω στην αρχή του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου