Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

2% εκπτωση φορου στην εφαπαξ πληρωμη φορου εισοδηματος 2020

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Εφορια πληρωμη εφαπαξ εκπτωση 2020


Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

εκπτωση εφαπαξ πληρωμης φορου εισοδηματος 2020

Nexus Management Consultants


https://logistika-grafeia.blogspot.com/2020/07/forologikes-diloseis-2020-odigies-8-doseis-ekptosi.html

Νέα στην 2% εκπτωση φορου στην εφαπαξ πληρωμη φορου εισοδηματος 2020


https://logistika-grafeia.blogspot.com/2020/07/forologikes-diloseis-2020-odigies-8-doseis-ekptosi.html

έκπτωση φόρου εισοδήματος με εφάπαξ πληρωμή δήλωσης εισοδήματος

δοσεις φορου εισοδηματος 2020

2% εκπτωση φορου στην εφαπαξ πληρωμη φορου εισοδηματος 2020

 taxheaven.gr

Έκπτωση φόρου 2% - Σε 8 μηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων - Νέα ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις για τις οφειλές που έχει ανασταλεί η καταβολή τους λόγω covid-19

Μία νέα ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα για τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Εξαγγελίες νέων μέτρων φορολογικής ελάφρυνσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή


Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι οφειλές Μαρτίου έως Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί λόγω πανδημίας θα αποτελέσουν ένα σύνολο που θα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθούν σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο (από το 2021).

Επίσης οι δόσεις για τις δηλώσεις φορολογικού έτους 2019 φυσικών και νομικών προσώπων αυξάνονται σε 8 μηνιαίες και οι δόσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε 6 μηνιαίες.

Η εφάπαξ πληρωμή των φετινών φορολογικών υποχρεώσεων θα έχει έκπτωση 2%.

.
Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πίσω στην αρχή

2% εκπτωση φορου στην εφαπαξ πληρωμη φορου εισοδηματος 2020

Έκπτωση 2% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου - Σε 8 μηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος, σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ



Εάν ένας φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος 500 ευρώ εάν πληρώσει όλο το φόρο μαζί θα καταβάλει 490 ευρώ.

Μια σειρά από μέτρα που διευκολύνουν τους φορολογούμενους να καταβάλουν τις οφειλές τους προς την εφορία και επιβραβεύουν όσους πολίτες επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως θα υλοποιήσει μέτρα, όπως:

  •     Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.
  •     Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
  •     Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  •     Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, θέλοντας να δώσει κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση θα θεσπίσει έκπτωση 2%. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος 500 ευρώ εάν πληρώσει όλο το φόρο μαζί θα καταβάλει 490 ευρώ.
 
Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πίσω στην αρχή


Νέα ρύθμιση οφειλών: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - 2% έκπτωση σε εφάπαξ πληρωμή | Liberal.gr



Νέα ρύθμιση οφειλών για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, με στόχο να βοηθηθούν τα νοικοκυριά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι οφειλές Μαρτίου έως και το Σεπτέμβριο θα μπορούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση. Οι φορολογούμενοι θα έχουν το δικαίωμα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με πολύ χαμηλό επιτόκιο και μάλιστα, από το 2021. 

Σε ότι αφορά τον φόρο εισοδήματος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα μπορεί να εξοφληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις, από 3 διμηνιαίες που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2021. Για τις εταιρείες, οι δόσεις αυξάνονται σε 8 αντί των 6 και για τον ΕΝΦΙΑ σε 6 αντί των 5. 



Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πίσω στην αρχή

Εξάλλου, επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι και για όσους επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή φόρων θα δίνεται έκπτωση 2%.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμη 190 εκατ. ευρώ. Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις των των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών:

Η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Η επιλογή και η προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, είναι η διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιήσει μέτρα, όπως:

- Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.

- Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

- Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, θέλοντας να δώσουμε κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζουμε έκπτωση 2%. Να σημειωθεί πως η έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το έτος 2015.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών.

Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πίσω στην αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου