Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος από 1.1.2020 για Μισθούς, Συντάξεις, Επιχειρηματική Δραστηριότητα

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Η νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος από 1.1.2020 για Μισθούς, Συντάξεις, Επιχειρηματική Δραστηριότητα

νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος νεα κλιμακα φορου εισοδηματοσ η νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ 2020

Το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις υποβάλλεται σε φόρο για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2020 σύμφωνα  με την νέα κλίμακα.

Πόσο θα φορολογηθούν το 2020 οι  επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες; Διαφορές από στη φορολογηση από μισθωτούς, συνταξιούχους 


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:   2020, forologia, epixeirhseis, syntaxioyxoi,

Πόσο θα φορολογηθούν το 2020 οι  επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες; Διαφορές από στη φορολογηση από μισθωτούς, συνταξιούχους

Πόσο θα φορολογηθούν το 2020 οι  επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες; Διαφορές από στη φορολογηση από μισθωτούς, συνταξιούχους

Nexus Management Consultants




Η νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος από 1.1.2020 για Μισθούς, Συντάξεις, Επιχειρηματική Δραστηριότητα

Πόσο θα φορολογηθούν το 2020 οι  επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες; Διαφορές από στη φορολογηση από μισθωτούς, συνταξιούχους

Με τις διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 4646/2019 τροποποιείται το άρθρο 15 του ν. 4172/2013 (ΚΦΕ) σχετικά με το φορολογικό συντελεστή. Με τις νέες αυτές διατάξεις επέρχεται αλλαγή στην κλίμακα βάσει της οποίας υποβάλλεται σε φόρο το εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Το έργο ενός φοροτεχνικού απαιτεί υψηλό βαθμό ακρίβειας και ένα ορισμένο επίπεδο κεφαλαιοποίησης. 
Το δικό τους είναι ένα περιβάλλον με προσανατολισμό λεπτομέρειας όπου οι δευτερεύουσες παραλείψεις μπορούν να έχουν τεράστιες συνέπειες στην επιχείρηση ενός πελάτη. Ένα μόνο ψηφίο που προστίθεται απροσδόκητα ή απουσιάζει, θα έχει ένα φαινόμενο ντόμινο για το πώς θα μοιάζουν τα λογιστικά βιβλία, τον τρόπο λήψης αποφάσεων και τι λένε αυτά τα βιβλία για την οικονομική υγεία μιας επιχείρησης.

Με τόσο πολλή ευθύνη που έχει στους ώμους του ενας επαγγελματίας λογιστής, οι πελάτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή ενός λογιστή που θα κάνει τη λογιστική για αυτούς. Οι λογιστές θα πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τις δουλειές τους καλά. Έχουμε καταρτίσει δέκα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός λογιστή που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικά. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα και δείτε εάν συμφωνείτε.
Ενημερωμένοι για τους τελευταίους λογιστικούς κανόνες και θεωρίες

Δεν αρκεί να έχουμε μια σταθερή αντίληψη των βασικών στοιχείων. Οι λογιστές πρέπει να παραμένουν συνεχώς ενήμεροι στις γενικώς αποδεκτές λογιστικές αρχές του κλάδου ή στις γενικευμένες λογιστικές αρχές, καθώς και σε τυχόν αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία. Παρακολουθώντας τους ανανεωτές, πηγαίνοντας σε συνέδρια και εξειδικευμένα σεμινάρια λογιστικής, θα συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή εξέλιξη των λογιστικών τάσεων και θα μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες τους. Οι τεχνολογικές εξελίξεις εξελίσσονται επίσης με την ταχύτητα του κεραυνού, και η απομάκρυνση από αυτές τις αλλαγές θα είναι μια τεράστια αποτυχία στους πελάτες και την επιχείρηση. Δείτε και ενα άρθρο με τα καλύτερα σεμινάρια λογιστικής στην Αθήνα καθώς και τη συνέντευξη ενος απο τους εμπειρότερους λογιστές σήμερα του Αθανασίου Τσαντζαλή του Κέντρου Λογιστικών και Φοροτεχνικών Εφαρμογών για την ‘πάστα’ που πρέπει να έχει κάθε λογιστής.

Οργανωμένοι και δομημένοι

Η διατήρηση όλων των στοιχείων, των γραφειοκρατικών πράξεων και των δεδομένων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι λογιστές απαιτεί καλές οργανωτικές δεξιότητες. Εξοικονόμηση χρόνου, επειδή διαθέτουν ένα σύστημα που τους επιτρέπει να βρίσκουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η κατοχή μιας εύχρηστης δομής που θα ακολουθήσει κατά την καθημερινή τους εβδομάδα εργασίας απελευθερώνει την ενέργεια και τους πόρους τους για να αναλύσουν, να ερευνήσουν και να κάνουν τα καθήκοντά τους με αριθμητικές τρύπες χωρίς περιττό περισπασμό.
Ακριβής και λεπτομερής προσανατολισμός

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κρίσιμα για τους λογιστές εργασίας. Τουλάχιστον, οι αριθμοί με τους οποίους συνεργάζονται πρέπει να είναι ακριβείς και σωστοί. Η διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας πρέπει να είναι δεύτερη φύση και όχι κάτι που πρέπει να τους υπενθυμίζει συνεχώς.
Υπεύθυνος

Δεν προκαλεί έκπληξη εδώ: οι λογιστές πρέπει να λογοδοτούν. Δεν επιτρέπεται να είναι δακτυλοδεικτουμενοι.  Ας το παραδεχτούμε: ακόμη και οι λογιστές με τη μεγαλύτερη λεπτομέρεια, οι οποίοι πάντα κάνουν τη δέουσα επιμέλεια, είναι επίσης ανθρώποι και, ως εκ τούτου, κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει ντροπή να κάνουμε ένα τίμιο λάθος που οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αρκεί αυτά να μην είναι εσκεμμένα λάθη που συμβαίνουν πολύ συχνά. Η τήρηση εμπεριστατωμένων λογαριασμών και ακριβών αναφορών θα καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στην ανίχνευση του τόπου και του τρόπου με τον οποίο προέκυψαν τέτοιες ανακρίβειες.
Πελατοκεντρική αντιμετώπιση

Δεν αρκεί να έχουμε μια ικανότητα για αριθμούς. Οι λογιστές πρέπει επίσης να κατανοούν τους πελάτες τους και τον τύπο δραστηριότητας των πελατών τους. Η απόλυτη κατανόηση των επιχειρηματικών απαιτήσεων και στόχων του πελάτη σας θα σας επιτρέψει να αποκρυπτογραφήσετε ποιους τύπους οικονομικών μεθόδων ή λογιστικών κανόνων θα ικανοποιήσετε τις επιχειρηματικές ανάγκες του πελάτη σας. Οι απόψεις και οι συμβουλές του λογιστή θα τους κάνουν ακόμα πιο πολύτιμους για τους πελάτες τους και θα τους δώσουν μια καλή φήμη που θα κερδίσει θετικές συστάσεις και περισσότερους πελάτες κάτω από το δρόμο.
Ομαδικός παίχτης

Η στερεότυπη εικόνα ενός μοναδικού λογιστή που κάνει τον αριθμό τους να τσακίζει στα δικά τους κανάλια είναι μια ανακριβής εικόνα για το τι πραγματικά κάνουν οι λογιστές. Συνήθως εργάζονται σε ομάδες και έχουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους πελάτες και άλλους φορείς λήψης αποφάσεων σε τακτική βάση. Ως εκ τούτου, απαιτείται να είναι γενναιόδωροι με αυτό που γνωρίζουν. να είναι ευαίσθητα στις ανάγκες άλλων και να υποστηρίζουν τους στόχους της ομάδας τους. Έχουν την ικανότητα να εργάζονται με διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων.
Δημιουργικός

Δεν είναι μόνο οι εγκεφαλικοί στοχαστές. Οι ιδανικοί λογιστές χρησιμοποιούν επίσης τις δημιουργικές πλευρές τους. Χρησιμοποιούν τη σωστή σκέψη του εγκεφάλου για να βρουν φρέσκες ιδέες και δημιουργικές στρατηγικές για την επίλυση διλημμάτων πελατών που δεν εμφανίζονται πάντοτε σε περιπτώσεις βιβλίων. Παραδόξως, η οργάνωση και η δομή του τρόπου με τον οποίο πλησιάζουν τις καθημερινές ευθύνες τους, απελευθερώνει το μυαλό τους από τη σκέψη τους, οι οποίες είναι λύσεις που ωφελούν τους πελάτες.
Αξιόπιστος

Οι λειτουργοί των λογιστικών πληροφοριών είναι εμπιστοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον επαγγελματισμό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει πάντα να τηρούν. Όχι μόνο είναι αυτός ο σωστός και δεοντολογικός τρόπος για να πάει για την επιχείρησή τους, αλλά έχοντας μια φήμη για την αξιοπιστία θα τους κερδίσει περισσότερους πελάτες μακροπρόθεσμα. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να οικοδομηθεί και είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για να κερδίσουμε καλή ανταπόκριση από τους πελάτες.
Κορυφαίες δεξιότητες επικοινωνίας

 
νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος νεα κλιμακα φορου εισοδηματοσ η νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ 2020
 
 
 
 Επίσης, γίνεται νομοτεχνική προσαρμογή ώστε να προκύπτει ρητά η αυτοτελής φορολόγηση με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης των εισοδημάτων των ναυτικών και περαιτέρω ρυθμίζεται η φορολογική μεταχείριση των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε ναυτικούς που είναι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής και απασχολούνται σε πλοία του εμπορικού ναυτικού με ελληνική σημαία που εκτελούν αποκλειστικά διεθνείς πλόες.

Το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις υποβάλλεται σε φόρο για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2020 σύμφωνα  με την νέα κλίμακα.  

Τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται με την κλίμακα

 Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 4172/2013 (ΚΦΕ) τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα κλίμακα (της παραγράφου 1 του άρθρου 15), αφού προστεθούν σε τυχόν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις. 

Η νέα κλίμακα φορολόγησης Εισόδηματος εντός του 2020 από Μισθούς, Συντάξεις, Επιχειρήσεις 
είναι η ακόλουθη:


Εισόδημα (Μισθοί, Συντάξεις, Επιχειρηματική Δραστηριότητα) σε ευρώ

Φορολογικός συντελεστής  (%)

0-10.000

0,09 €

10.001-20.000

0,22 €

20.001-30.000

0,28 €

30.001-40.000

0,36 €

40.001 -

0,44 €










Αναλυτικότερα έχει ως εξής:
 

Κλιµάκιο εισοδήµατος (ευρώ)

Φορολογικός συντελεστής %

Φόρος κλιµακίου (ευρώ)

Σύνολο

Εισοδήµατος

Φόρου

(ευρώ)

(ευρώ)

10000

9%

900

10000

900

10000

22%

2200

20000

3100

10000

28%

2800

30000

5900

10000

36%

3600

40000

9500

Υπερβάλλον

44%

 

 

 

 
 
 
Με το άρθρο 9 του νόμου 4646/2019 αντικαταστάθηκε το άρθρο 16 του ν.4172/2013 (ΚΦΕ).

νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος νεα κλιμακα φορου εισοδηματοσ η νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ 2020 επιχειρηση νικη επιχειρηση μπαρμπαροσα επιχειρηση ιδεεσ επιχειρηση στην κυπρο επιχειρηση προσ πωληση επιχειρηση για πωληση λευκωσια επιχειρηση απολλων επιχειρηση περιπτερο επιχειρηση απο το σπιτι επιχειρηση αγγλικα επιχειρηση απολλων ολοκληρη ταινια επιχειρηση απολλων ταινια επιχειρηση αργω επιχειρηση απολλων μουσικη επιχειρηση αστυνομιασ ατομικη επιχειρηση α βαθμου συγγενεια επιχειρηση βαλκυρια επιχειρηση βαριοπουλα επιχειρηση βαλκυρια ταινια επιχειρηση βαρυ υδωρ επιχειρηση βαλκυρια imdb επιχειρηση βαρβαροσσα επιχειρηση βιβλιοπωλειο επιχειρηση βραχιολια β παγκοσμιος πολεμος επιχειρηση μπαρμπαροσα επιχειρηση γησ μαδιαμ επιχειρηση γαμοσ επιχειρηση για πωληση επιχειρηση γκλαντιο επιχείρηση γοργοπόταμοσ επιχειρηση για παιδια επιχειρηση για νεουσ επιχειρηση διασωσησ επιχειρηση δημοσιων θεαματων επιχειρηση δρακοσ επιχειρηση δυναμο επιχειρηση διονυσοσ επιχειρηση διασωσησ χαλκη επιχειρηση διασωσησ μπομπ σφουγγαρακησ επιχειρηση δουρειοσ ιπποσ ταινια κοινωφελησ επιχειρηση δ. καλαματασ φαρισ αθηνών καλαμάτα επιχειρηση ειρηνη επιχειρηση εντεμπε επιχειρηση εστιασησ επιχειρηση ερμησ επιχειρηση ειρηνη λιβυη επιχειρηση ετυμολογια επιχειρηση ενοικιαζομενα δωματια επιχειρηση ενοικιασησ αυτοκινητων επιχειρηση ζωνιανα 2007 επιχειρηση ζαχαρη επιχείρηση ζουραφα επιχειρηση ζουραφασ επιχειρηση ζαχαροπλαστειο επιχειρηση ζωνιανα επιχειρηση ζυμαρικων ζαβαρακατρανεμια επιχειρηση απολλων επιχειρηση ηλεκτρισμου κυπρου επιχειρηση ηλεκτρονικου τσιγαρου επιχειρηση η επιχειρηση επιχειρηση ηλεκτρισμου επιχείρηση ηλεκτρονικών η επιχειρηση μου δεν εμφανιζεται στο google maps η επιχείρηση του 21ου αιώνα ηλεκτρονικη επιχειρηση η επιχειρηση εχει λαβει αποζημιωση ειδικου σκοπου η επιχειρηση του 21 αιωνα η επιχειρηση μου η επιχειρηση ειναι εταιρεια η επιχειρηση ωσ συστημα η επιχειρηση διαθετει pos η επιχειρηση διαθετει τερματικο pos επιχειρηση θεσσαλονικη επιχειρηση θαλασσιων σπορ επιχείρηση θαλάσσιοσ λέων επιχειρηση θερμοκηπιο επιχειρηση θες γαλα επιχειρηση θετις θβ επιχειρηση γησ μαδιαμ θυγατρικη επιχειρηση επιχειρηση ικε επιχειρηση ιχθυοπωλειο επιχειρηση ιφιγενεια επιχειρηση ιεραξ επιχειρηση ιντερνετ καφε ιντερνετικη επιχειρηση ιδιωτικη επιχειρηση η επιχειρηση επιχειρηση καφε επιχειρηση κοφινου 1967 επιχειρηση καταιγιδα επιχειρηση κιμασ επιχειρηση κουριερ επιχειρηση κοφινου επιχειρηση καθαρα χερια επιχειρηση καταιγιδα τησ ερημου επιχειρηση λιμενικου επιχειρηση λιανικου εμποριου επιχειρηση λουκουματζιδικο επιχειρηση λευκα περιστερια επιχειρηση λιμενικου ναρκωτικα επιχειρηση λιμενικου εξαρχεια επιχειρηση λεξικο επιχειρηση λαβιδα επιχειρηση με μικρο ρισκο επιχειρηση με μικρο κεφαλαιο επιχειρηση με 3000 ευρω επιχειρηση μαριτα επιχειρηση μεδουσα 1944 επιχειρηση μεταφραση επιχειρηση με εδρα το σπιτι επιχειρηση νικη κυπροσ 1974 επιχειρηση νικη βιβλιο επιχειρηση νεμεσισ επιχειρηση νικη κυπροσ επιχειρηση νυχιων επιχειρηση ντουλιτλ επιχειρηση νορατλασ νεα επιχειρηση νεα επιχειρηση κυπροσ νεα επιχειρηση ιδεεσ νεα επιχειρηση δανειο νεα επιχειρηση εσπα νεα επιχειρηση χρηματοδοτηση νεα επιχειρηση 2020 νεα επιχειρηση προκαταβολη φορου επιχειρηση ξερξησ επιχειρηση ξενιοσ ζευσ επιχειρηση ξενοδοχειο επιχειρηση ξηρων καρπων επιχειρηση ξενιος διας επιχείρηση ξυλείας επιχειρηση ξενοδοχεία ξενοδοχειακη επιχειρηση διαθετει 25 δωματια επιχειρηση ορισμοσ επιχειρηση οδησσοσ επιχειρηση οργη του θεου επιχειρηση ουκ στην αλβανια επιχειρηση ουρανοσ επιχειρηση οπερα επιχειρηση ονειροκριτησ επιχειρηση οε ο προγραμματισμος μιας επιχειρησης επιχειρηση πυρσοσ επιχειρηση πλυντηριο ρουχων επιχειρηση παρκινγκ επιχειρηση πριγκιπασ επιχειρηση πυραμιδα επιχειρηση πρακτορειασ επιχειρηση ρουχων επιχειρηση ρουβα επιχειρηση ραινχαρτ επιχειρηση ριτα χειγουορθ ρουβας επιχειρηση ρουβας επιχειρηση καρδιτσα ρευμα επιχειρηση ρουμανια επιχειρηση επιχειρηση συνωνυμο επιχειρηση σε αδρανεια επιχειρηση στα αγγλικα επιχειρηση σκουπα επιχειρηση σουβλατζιδικο επιχειρηση σε αδρανεια πληρωνει εφκα επιχειρηση σε νησι επιχειρηση στα εξαρχεια επιχειρηση στο σπιτι επιχειρηση στρουμφιτα επιχειρηση σφαγη επιχειρηση στο κουκακι επιχειρηση του μελλοντοσ επιχειρηση τροφιμων επιχειρηση τησ αστυνομιασ επιχειρηση τι ειναι επιχειρηση τυφωνασ επιχειρηση τερμινουσ επιχειρηση τζερονιμο επιχειρηση του φαβιερου επιχειρηση υγειονομικου ενδιαφεροντοσ επιχειρηση υποχρεη στο γεμη επιχειρηση υπο εκκαθαριση επιχειρηση υπερβορεια επιχειρηση υπηρεσιες υφισταμενη επιχειρηση υγιης επιχειρηση υβριδικη επιχειρηση επιχειρηση φιναλε επιχειρηση φαβιερου επιχειρηση φιναλε ηθοποιοι επιχειρηση φωτοβολταικων επιχειρηση φρανσαιζ επιχειρηση φορολογια επιχειρηση φιναλε κριτικη επιχειρηση φιναλε υποθεση επιχειρηση χωρισ κεφαλαιο επιχείρηση χρυσόμαλλο δέρασ επιχειρηση χωρισ εναρξη επιχειρηση χωρισ pos επιχειρηση χωρισ τεβε επιχειρηση χαμηλου κοστουσ επιχειρηση χωρισ εδρα επιχειρηση χαραυγη επιχείρηση ψαλίδι χούντα ψηφιακη επιχειρηση ψυχολογική επιχείρηση πωλειται επιχειρηση ψιλικων θεσσαλονικη κωνσταντινοσ ψηλοσ επιχειρηση χρήστος ψωμόπουλος επιχειρηση επιχειρηση ως παραγωγικο συστημα η επιχειρηση ως συστημα επιχειρηση κοινης ωφελειας η επιχειρηση ως ανοιχτο συστημα η επιχειρηση ως οργανισμος πωλειται επιχειρηση ωραιοκαστρο δημοτικη κοινωφελησ επιχειρηση ωραιοκαστρου δημοτικη κοινωφελησ επιχειρηση ωραιοκαστρου καραϊσκάκη παλαιόκαστρο 007 επιχειρηση χρυσα ματια 007 επιχείρηση κεραυνός επιχειρηση με 0 κεφαλαιο επιχειρηση 13 περιστερια επιχειρηση 1 ευρω επιχειρηση 1453 1968 επιχειρηση απολλων επιχειρηση νικη 1974 επιχειρηση με 10000 ευρω επιχείρηση απόλλων 1968 επιχειρηση 2020 επιχειρηση 2019 επιχειρηση με 20000 ευρω εικονικη επιχειρηση 2020 ατομικη επιχειρηση 2020 επιχειρηση καταιγιδα 2020 ατομικη επιχειρηση 2019 ψαροσουπα 2 επιχειρηση ταπα επιχείρηση 3 επιχειρηση με 30000 επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισοδιο 3 επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισοδιο 4 επιχειρηση 534 595 επιχείρηση επιχειρηση με 5000 ευρω ατομικη επιχειρηση 534 ευρω επιχειρηση με 50000 ευρω ατομικη επιχειρηση 534 επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισόδιο 5ο επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισοδιο 5 επιχειρηση 79 θεοφιλοσ καλοσ επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισοδιο 7 ενισχυση επιχειρησης 7 λεξεις επιχειρηση 800 ευρω ατομικη επιχειρηση 800 ατομικη επιχειρηση 800€ επιδομα 800 επιχειρηση επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισοδιο 8 επιχειρηση μπαρμπαροσα επεισοδιο 9Με το νέο άρθρο 16 που εφαρμόζεται και αυτό για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2020 και μετά, προσδιορίζεται η μείωση του αναλογούντος φόρου σύμφωνα με την οικογενειακή κατάσταση και ο περιορισμός αυτής με βάση το εισόδημα. Για τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν εφαρμόζονται οι μειώσεις του άρθρου αυτού.
 
Προσοχή: Στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία υπάγεται στην ασφάλιση του ΟΓΑ, μαζί με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, υπολογίζεται η μείωση του φόρου που προβλέπεται στο άρθρο 16 αλλά μόνον στο εισόδημα που αποκτάται από την αγροτική δραστηριότητα. Εφόσον, μαζί με τα εισοδήματα του προηγούμενου εδαφίου αποκτάται και εισόδημα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις, η μείωση του φόρου θα είναι αυτή που αναλογεί στο μέρος του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία και συντάξεις, καθώς και αγροτική δραστηριότητα.
 
Αναλυτικά
 1. Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή του άρθρου 15 μειώνεται κατά το ποσό των επτακοσίων εβδομήντα επτά (777) ευρώ για το φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 11. Η μείωση του φόρου ανέρχεται σε οκτακόσια δέκα (810) ευρώ για το φορολογούμενο με ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο, σε εννιακόσια (900) ευρώ για δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα, σε χίλια εκατόν είκοσι (1.120) ευρώ για τρία (3) εξαρτώμενα τέκνα και σε χίλια τριακόσια σαράντα (1.340) ευρώ για τέσσερα (4) εξαρτώμενα τέκνα. Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο μετά το τέταρτο, η μείωση του φόρου αυξάνεται κατά διακόσια είκοσι (220) ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο. Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των ποσών αυτών, η μείωση του φόρου περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου.
2. Για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά είκοσι (20) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις μέχρι του ποσού της μείωσης του φόρου της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Οι προβλέψεις του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζονται για φορολογούμενους με πέντε (5) εξαρτώμενα τέκνα και άνω.
 
διαμορφώνεται ως εξής:

Αφορολόγητο

Καθαρό εισόδημα

Χωρίς Παιδιά

Ένα παιδί

Δύο παιδιά

Τρία παιδιά

Φόρος εισοδ.

Φόρος εισοδ.

Φόρος εισοδ.

Φόρος εισοδ.

8,630.00

0.00




8,631.00

0.00




8,632.00

0.00




8,633.00

0.00




8,634.00

0.06




8,635.00

0.15




8,636.00

0.24




8,637.00

0.33









8,997.00


0.00



8,998.00


0.00



8,999.00


0.00



9,000.00


0.00



9,001.00


0.09



9,002.00


0.18



9,003.00


0.27








9,997.00



0.00


9,998.00



0.00


9,999.00



0.00


10,000.00



0.00


10,001.00



0.22


10,002.00



0.44


10,003.00



0.66







10,997.00




0.00

10,998.00




0.00

10,999.00




0.00

11,000.00




0.00

11,001.00




0.22

11,002.00




0.44

11,003.00




0.66

Με βάση την νέα κλίμακα και τις αλλαγές στα άρθρα 15 και 16 του ΚΦΕ, δείτε παρακάτω αναλυτικούς πίνακες με συγκρίσεις του φόρου ανά κλιμάκιο εισοδήματος μεταξύ του έτους 2019 σε σχέση με το 2020.

Μισθωτοί χωρίς παιδιά

 

Μισθωτοί χωρίς παιδιά


Καθαρό εισόδημα

2019

2020


Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Διαφορά

5.000

0

0

0

0

0

0

0

7.000

0

0

0

0

0

0

0

8.000

0

0

0

0

0

0

0

9.000

80

0

80

33

0

33

-47

10.000

300

0

300

123

0

123

-177

11.000

520

0

520

343

0

343

-177

12.000

740

0

740

563

0

563

-177

13.000

960

22

982

803

22

825

-157

14.000

1.180

44

1.224

1.043

44

1.087

-137

15.000

1.400

66

1.466

1.283

66

1.349

-117

16.000

1.620

88

1.708

1.523

88

1.611

-97

17.000

1.840

110

1.950

1.763

110

1.873

-77

18.000

2.060

132

2.192

2.003

132

2.135

-57

19.000

2.280

154

2.434

2.243

154

2.397

-37

20.000

2.500

176

2.676

2.483

176

2.659

-17

21.000

2.800

226

3.026

2.783

226

3.009

-17

22.000

3.100

276

3.376

3.083

276

3.359

-17

23.000

3.400

326

3.726

3.383

326

3.709

-17

24.000

3.700

376

4.076

3.683

376

4.059

-17

25.000

4.000

426

4.426

3.983

426

4.409

-17

26.000

4.300

476

4.776

4.283

476

4.759

-17

27.000

4.600

526

5.126

4.583

526

5.109

-17

28.000

4.900

576

5.476

4.883

576

5.459

-17

29.000

5.200

626

5.826

5.183

626

5.809

-17

30.000

5.500

676

6.176

5.483

676

6.159

-17

31.000

5.880

741

6.621

5.863

741

6.604

-17

32.000

6.260

806

7.066

6.243

806

7.049

-17

33.000

6.640

871

7.511

6.623

871

7.494

-17

34.000

7.020

936

7.956

7.003

936

7.939

-17

35.000

7.400

1.001

8.401

7.383

1.001

8.384

-17

36.000

7.780

1.066

8.846

7.763

1.066

8.829

-17

37.000

8.160

1.131

9.291

8.143

1.131

9.274

-17

38.000

8.540

1.196

9.736

8.523

1.196

9.719

-17

39.000

8.920

1.261

10.181

8.903

1.261

10.164

-17

40.000

9.300

1.326

10.626

9.283

1.326

10.609

-17

41.000

9.760

1.401

11.161

9.743

1.401

11.144

-17

42.000

10.220

1.476

11.696

10.203

1.476

11.679

-17

43.000

10.680

1.551

12.231

10.663

1.551

12.214

-17

44.000

11.140

1.626

12.766

11.123

1.626

12.749

-17

45.000

11.600

1.701

13.301

11.583

1.701

13.284

-17

46.000

12.060

1.776

13.836

12.043

1.776

13.819

-17

47.000

12.520

1.851

14.371

12.503

1.851

14.354

-17

48.000

12.980

1.926

14.906

12.963

1.926

14.889

-17

49.000

13.440

2.001

15.441

13.423

2.001

15.424

-17

50.000

13.900

2.076

15.976

13.883

2.076

15.959

-17

55.000

16.200

2.451

18.651

16.100

2.451

18.551

-100

60.000

18.500

2.826

21.326

18.300

2.826

21.126

-200

65.000

20.800

3.201

24.001

20.500

3.201

23.701

-300

70.000

23.100

3.651

26.751

22.700

3.651

26.351

-400

75.000

25.400

4.101

29.501

24.900

4.101

29.001

-500

80.000

27.700

4.551

32.251

27.100

4.551

31.651

-600

85.000

30.000

5.001

35.001

29.300

5.001

34.301

-700

90.000

32.300

5.451

37.751

31.500

5.451

36.951

-800

95.000

34.600

5.901

40.501

33.700

5.901

39.601

-900

100.000

36.900

6.351

43.251

35.900

6.351

42.251

-1000

Μισθωτοί με ένα παιδί
 

Μισθωτοί χωρίς παιδιά


Καθαρό εισόδημα

2019

2020


Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Διαφορά

5.000

0

0

0

0

0

0

0

7.000

0

0

0

0

0

0

0

8.000

0

0

0

0

0

0

0

9.000

80

0

80

33

0

33

-47

10.000

300

0

300

123

0

123

-177

11.000

520

0

520

343

0

343

-177

12.000

740

0

740

563

0

563

-177

13.000

960

22

982

803

22

825

-157

14.000

1.180

44

1.224

1.043

44

1.087

-137

15.000

1.400

66

1.466

1.283

66

1.349

-117

16.000

1.620

88

1.708

1.523

88

1.611

-97

17.000

1.840

110

1.950

1.763

110

1.873

-77

18.000

2.060

132

2.192

2.003

132

2.135

-57

19.000

2.280

154

2.434

2.243

154

2.397

-37

20.000

2.500

176

2.676

2.483

176

2.659

-17

21.000

2.800

226

3.026

2.783

226

3.009

-17

22.000

3.100

276

3.376

3.083

276

3.359

-17

23.000

3.400

326

3.726

3.383

326

3.709

-17

24.000

3.700

376

4.076

3.683

376

4.059

-17

25.000

4.000

426

4.426

3.983

426

4.409

-17

26.000

4.300

476

4.776

4.283

476

4.759

-17

27.000

4.600

526

5.126

4.583

526

5.109

-17

28.000

4.900

576

5.476

4.883

576

5.459

-17

29.000

5.200

626

5.826

5.183

626

5.809

-17

30.000

5.500

676

6.176

5.483

676

6.159

-17

31.000

5.880

741

6.621

5.863

741

6.604

-17

32.000

6.260

806

7.066

6.243

806

7.049

-17

33.000

6.640

871

7.511

6.623

871

7.494

-17

34.000

7.020

936

7.956

7.003

936

7.939

-17

35.000

7.400

1.001

8.401

7.383

1.001

8.384

-17

36.000

7.780

1.066

8.846

7.763

1.066

8.829

-17

37.000

8.160

1.131

9.291

8.143

1.131

9.274

-17

38.000

8.540

1.196

9.736

8.523

1.196

9.719

-17

39.000

8.920

1.261

10.181

8.903

1.261

10.164

-17

40.000

9.300

1.326

10.626

9.283

1.326

10.609

-17

41.000

9.760

1.401

11.161

9.743

1.401

11.144

-17

42.000

10.220

1.476

11.696

10.203

1.476

11.679

-17

43.000

10.680

1.551

12.231

10.663

1.551

12.214

-17

44.000

11.140

1.626

12.766

11.123

1.626

12.749

-17

45.000

11.600

1.701

13.301

11.583

1.701

13.284

-17

46.000

12.060

1.776

13.836

12.043

1.776

13.819

-17

47.000

12.520

1.851

14.371

12.503

1.851

14.354

-17

48.000

12.980

1.926

14.906

12.963

1.926

14.889

-17

49.000

13.440

2.001

15.441

13.423

2.001

15.424

-17

50.000

13.900

2.076

15.976

13.883

2.076

15.959

-17

55.000

16.200

2.451

18.651

16.100

2.451

18.551

-100

60.000

18.500

2.826

21.326

18.300

2.826

21.126

-200

65.000

20.800

3.201

24.001

20.500

3.201

23.701

-300

70.000

23.100

3.651

26.751

22.700

3.651

26.351

-400

75.000

25.400

4.101

29.501

24.900

4.101

29.001

-500

80.000

27.700

4.551

32.251

27.100

4.551

31.651

-600

85.000

30.000

5.001

35.001

29.300

5.001

34.301

-700

90.000

32.300

5.451

37.751

31.500

5.451

36.951

-800

95.000

34.600

5.901

40.501

33.700

5.901

39.601

-900

100.000

36.900

6.351

43.251

35.900

6.351

42.251

-1000

Μισθωτοί με δύο παιδιά
 

Μισθωτοί με δύο παιδιά


2019

2020


Καθαρό εισόδημα

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Διαφορά

5.000

0

0

0

0

0

0

0

7.000

0

0

0

0

0

0

0

8.000

0

0

0

0

0

0

0

9.000

0

0

0

0

0

0

0

10.000

200

0

200

0

0

0

-200

11.000

420

0

420

220

0

220

-200

12.000

640

0

640

440

0

440

-200

13.000

860

22

882

680

22

702

-180

14.000

1.080

44

1.124

920

44

964

-160

15.000

1.300

66

1.366

1.160

66

1.226

-140

16.000

1.520

88

1.608

1.400

88

1.488

-120

17.000

1.740

110

1.850

1.640

110

1.750

-100

18.000

1.960

132

2.092

1.880

132

2.012

-80

19.000

2.180

154

2.334

2.120

154

2.274

-60

20.000

2.400

176

2.576

2.360

176

2.536

-40

21.000

2.700

226

2.926

2.660

226

2.886

-40

22.000

3.000

276

3.276

2.960

276

3.236

-40

23.000

3.300

326

3.626

3.260

326

3.586

-40

24.000

3.600

376

3.976

3.560

376

3.936

-40

25.000

3.900

426

4.326

3.860

426

4.286

-40

26.000

4.200

476

4.676

4.160

476

4.636

-40

27.000

4.500

526

5.026

4.460

526

4.986

-40

28.000

4.800

576

5.376

4.760

576

5.336

-40

29.000

5.100

626

5.726

5.060

626

5.686

-40

30.000

5.400

676

6.076

5.360

676

6.036

-40

31.000

5.780

741

6.521

5.740

741

6.481

-40

32.000

6.160

806

6.966

6.120

806

6.926

-40

33.000

6.540

871

7.411

6.500

871

7.371

-40

34.000

6.920

936

7.856

6.880

936

7.816

-40

35.000

7.300

1.001

8.301

7.260

1.001

8.261

-40

36.000

7.680

1.066

8.746

7.640

1.066

8.706

-40

37.000

8.060

1.131

9.191

8.020

1.131

9.151

-40

38.000

8.440

1.196

9.636

8.400

1.196

9.596

-40

39.000

8.820

1.261

10.081

8.780

1.261

10.041

-40

40.000

9.200

1.326

10.526

9.160

1.326

10.486

-40

41.000

9.660

1.401

11.061

9.620

1.401

11.021

-40

42.000

10.120

1.476

11.596

10.080

1.476

11.556

-40

43.000

10.580

1.551

12.131

10.540

1.551

12.091

-40

44.000

11.040

1.626

12.666

11.000

1.626

12.626

-40

45.000

11.500

1.701

13.201

11.460

1.701

13.161

-40

46.000

11.960

1.776

13.736

11.920

1.776

13.696

-40

47.000

12.420

1.851

14.271

12.380

1.851

14.231

-40

48.000

12.880

1.926

14.806

12.840

1.926

14.766

-40

49.000

13.340

2.001

15.341

13.300

2.001

15.301

-40

50.000

13.800

2.076

15.876

13.760

2.076

15.836

-40

55.000

16.100

2.451

18.551

16.060

2.451

18.511

-40

60.000

18.400

2.826

21.226

18.300

2.826

21.126

-100

65.000

20.700

3.201

23.901

20.500

3.201

23.701

-200

70.000

23.000

3.651

26.651

22.700

3.651

26.351

-300

75.000

25.300

4.101

29.401

24.900

4.101

29.001

-400

80.000

27.600

4.551

32.151

27.100

4.551

31.651

-500

85.000

29.900

5.001

34.901

29.300

5.001

34.301

-600

90.000

32.200

5.451

37.651

31.500

5.451

36.951

-700

95.000

34.500

5.901

40.401

33.700

5.901

39.601

-800

100.000

36.800

6.351

43.151

35.900

6.351

42.251

-900

Μισθωτοί με τρία παιδιά
 

Μισθωτοί με τρία παιδιά


2019

2020


Εισόδημα

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Διαφορά

5.000

0

0

0

0

0

0

0

7.000

0

0

0

0

0

0

0

8.000

0

0

0

0

0

0

0

9.000

0

0

0

0

0

0

0

10.000

100

0

100

0

0

0

-100

11.000

320

0

320

0

0

0

-320

12.000

540

0

540

220

0

220

-320

13.000

760

22

782

460

22

482

-300

14.000

980

44

1.024

700

44

744

-280

15.000

1.200

66

1.266

940

66

1.006

-260

16.000

1.420

88

1.508

1.180

88

1.268

-240

17.000

1.640

110

1.750

1.420

110

1.530

-220

18.000

1.860

132

1.992

1.660

132

1.792

-200

19.000

2.080

154

2.234

1.900

154

2.054

-180

20.000

2.300

176

2.476

2.140

176

2.316

-160

21.000

2.600

226

2.826

2.440

226

2.666

-160

22.000

2.900

276

3.176

2.740

276

3.016

-160

23.000

3.200

326

3.526

3.040

326

3.366

-160

24.000

3.500

376

3.876

3.340

376

3.716

-160

25.000

3.800

426

4.226

3.640

426

4.066

-160

26.000

4.100

476

4.576

3.940

476

4.416

-160

27.000

4.400

526

4.926

4.240

526

4.766

-160

28.000

4.700

576

5.276

4.540

576

5.116

-160

29.000

5.000

626

5.626

4.840

626

5.466

-160

30.000

5.300

676

5.976

5.140

676

5.816

-160

31.000

5.680

741

6.421

5.520

741

6.261

-160

32.000

6.060

806

6.866

5.900

806

6.706

-160

33.000

6.440

871

7.311

6.280

871

7.151

-160

34.000

6.820

936

7.756

6.660

936

7.596

-160

35.000

7.200

1.001

8.201

7.040

1.001

8.041

-160

36.000

7.580

1.066

8.646

7.420

1.066

8.486

-160

37.000

7.960

1.131

9.091

7.800

1.131

8.931

-160

38.000

8.340

1.196

9.536

8.180

1.196

9.376

-160

39.000

8.720

1.261

9.981

8.560

1.261

9.821

-160

40.000

9.100

1.326

10.426

8.940

1.326

10.266

-160

41.000

9.560

1.401

10.961

9.400

1.401

10.801

-160

42.000

10.020

1.476

11.496

9.860

1.476

11.336

-160

43.000

10.480

1.551

12.031

10.320

1.551

11.871

-160

44.000

10.940

1.626

12.566

10.780

1.626

12.406

-160

45.000

11.400

1.701

13.101

11.240

1.701

12.941

-160

46.000

11.860

1.776

13.636

11.700

1.776

13.476

-160

47.000

12.320

1.851

14.171

12.160

1.851

14.011

-160

48.000

12.780

1.926

14.706

12.620

1.926

14.546

-160

49.000

13.240

2.001

15.241

13.080

2.001

15.081

-160

50.000

13.700

2.076

15.776

13.540

2.076

15.616

-160

55.000

16.000

2.451

18.451

15.840

2.451

18.291

-160

60.000

18.300

2.826

21.126

18.140

2.826

20.966

-160

65.000

20.600

3.201

23.801

20.440

3.201

23.641

-160

70.000

22.900

3.651

26.551

22.700

3.651

26.351

-200

75.000

25.200

4.101

29.301

24.900

4.101

29.001

-300

80.000

27.500

4.551

32.051

27.100

4.551

31.651

-400

85.000

29.800

5.001

34.801

29.300

5.001

34.301

-500

90.000

32.100

5.451

37.551

31.500

5.451

36.951

-600

95.000

34.400

5.901

40.301

33.700

5.901

39.601

-700

1000.00

36.700

6.351

43.051

35.900

6.351

42.251

-800

Η συνολική επιβάρυνση ανά κλιμάκιο διαμορφώνεται σε ποσοστά ως εξής για τα εισοδήματα από 1.1.2020
Μισθωτός χωρίς παιδιά

Μισθωτός χωρίς παιδιά

Εισόδημα

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Ποσ. επιβαρ. στο εισοδ.

5,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

7,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

8,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

9,000.00

33.00

0.00

33.00

0.37%

10,000.00

123.00

0.00

123.00

1.23%

11,000.00

343.00

0.00

343.00

3.12%

12,000.00

563.00

0.00

563.00

4.69%

13,000.00

803.00

22.00

825.00

6.35%

14,000.00

1,043.00

44.00

1,087.00

7.76%

15,000.00

1,283.00

66.00

1,349.00

8.99%

16,000.00

1,523.00

88.00

1,611.00

10.07%

17,000.00

1,763.00

110.00

1,873.00

11.02%

18,000.00

2,003.00

132.00

2,135.00

11.86%

19,000.00

2,243.00

154.00

2,397.00

12.62%

20,000.00

2,483.00

176.00

2,659.00

13.30%

21,000.00

2,783.00

226.00

3,009.00

14.33%

22,000.00

3,083.00

276.00

3,359.00

15.27%

23,000.00

3,383.00

326.00

3,709.00

16.13%

24,000.00

3,683.00

376.00

4,059.00

16.91%

25,000.00

3,983.00

426.00

4,409.00

17.64%

26,000.00

4,283.00

476.00

4,759.00

18.30%

27,000.00

4,583.00

526.00

5,109.00

18.92%

28,000.00

4,883.00

576.00

5,459.00

19.50%

29,000.00

5,183.00

626.00

5,809.00

20.03%

30,000.00

5,483.00

676.00

6,159.00

20.53%

31,000.00

5,863.00

741.00

6,604.00

21.30%

32,000.00

6,243.00

806.00

7,049.00

22.03%

33,000.00

6,623.00

871.00

7,494.00

22.71%

34,000.00

7,003.00

936.00

7,939.00

23.35%

35,000.00

7,383.00

1,001.00

8,384.00

23.95%

36,000.00

7,763.00

1,066.00

8,829.00

24.53%

37,000.00

8,143.00

1,131.00

9,274.00

25.06%

38,000.00

8,523.00

1,196.00

9,719.00

25.58%

39,000.00

8,903.00

1,261.00

10,164.00

26.06%

40,000.00

9,283.00

1,326.00

10,609.00

26.52%

41,000.00

9,743.00

1,401.00

11,144.00

27.18%

42,000.00

10,203.00

1,476.00

11,679.00

27.81%

43,000.00

10,663.00

1,551.00

12,214.00

28.40%

44,000.00

11,123.00

1,626.00

12,749.00

28.98%

45,000.00

11,583.00

1,701.00

13,284.00

29.52%

46,000.00

12,043.00

1,776.00

13,819.00

30.04%

47,000.00

12,503.00

1,851.00

14,354.00

30.54%

48,000.00

12,963.00

1,926.00

14,889.00

31.02%

49,000.00

13,423.00

2,001.00

15,424.00

31.48%

50,000.00

13,883.00

2,076.00

15,959.00

31.92%

55,000.00

16,100.00

2,451.00

18,551.00

33.73%

60,000.00

18,300.00

2,826.00

21,126.00

35.21%

65,000.00

20,500.00

3,201.00

23,701.00

36.46%

70,000.00

22,700.00

3,651.00

26,351.00

37.64%

75,000.00

24,900.00

4,101.00

29,001.00

38.67%

80,000.00

27,100.00

4,551.00

31,651.00

39.56%

85,000.00

29,300.00

5,001.00

34,301.00

40.35%

90,000.00

31,500.00

5,451.00

36,951.00

41.06%

95,000.00

33,700.00

5,901.00

39,601.00

41.69%

100,000.00

35,900.00

6,351.00

42,251.00

42.25%

Μισθωτός με ένα παιδί

Μισθωτός με ένα παιδί

Εισόδημα

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Ποσ. επιβαρ. στο εισοδ.

5,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

7,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

8,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

9,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

10,000.00

90.00

0.00

90.00

0.90%

11,000.00

310.00

0.00

310.00

2.82%

12,000.00

530.00

0.00

530.00

4.42%

13,000.00

770.00

22.00

792.00

6.09%

14,000.00

1,010.00

44.00

1,054.00

7.53%

15,000.00

1,250.00

66.00

1,316.00

8.77%

16,000.00

1,490.00

88.00

1,578.00

9.86%

17,000.00

1,730.00

110.00

1,840.00

10.82%

18,000.00

1,970.00

132.00

2,102.00

11.68%

19,000.00

2,210.00

154.00

2,364.00

12.44%

20,000.00

2,450.00

176.00

2,626.00

13.13%

21,000.00

2,750.00

226.00

2,976.00

14.17%

22,000.00

3,050.00

276.00

3,326.00

15.12%

23,000.00

3,350.00

326.00

3,676.00

15.98%

24,000.00

3,650.00

376.00

4,026.00

16.78%

25,000.00

3,950.00

426.00

4,376.00

17.50%

26,000.00

4,250.00

476.00

4,726.00

18.18%

27,000.00

4,550.00

526.00

5,076.00

18.80%

28,000.00

4,850.00

576.00

5,426.00

19.38%

29,000.00

5,150.00

626.00

5,776.00

19.92%

30,000.00

5,450.00

676.00

6,126.00

20.42%

31,000.00

5,830.00

741.00

6,571.00

21.20%

32,000.00

6,210.00

806.00

7,016.00

21.93%

33,000.00

6,590.00

871.00

7,461.00

22.61%

34,000.00

6,970.00

936.00

7,906.00

23.25%

35,000.00

7,350.00

1,001.00

8,351.00

23.86%

36,000.00

7,730.00

1,066.00

8,796.00

24.43%

37,000.00

8,110.00

1,131.00

9,241.00

24.98%

38,000.00

8,490.00

1,196.00

9,686.00

25.49%

39,000.00

8,870.00

1,261.00

10,131.00

25.98%

40,000.00

9,250.00

1,326.00

10,576.00

26.44%

41,000.00

9,710.00

1,401.00

11,111.00

27.10%

42,000.00

10,170.00

1,476.00

11,646.00

27.73%

43,000.00

10,630.00

1,551.00

12,181.00

28.33%

44,000.00

11,090.00

1,626.00

12,716.00

28.90%

45,000.00

11,550.00

1,701.00

13,251.00

29.45%

46,000.00

12,010.00

1,776.00

13,786.00

29.97%

47,000.00

12,470.00

1,851.00

14,321.00

30.47%

48,000.00

12,930.00

1,926.00

14,856.00

30.95%

49,000.00

13,390.00

2,001.00

15,391.00

31.41%

50,000.00

13,850.00

2,076.00

15,926.00

31.85%

55,000.00

16,100.00

2,451.00

18,551.00

33.73%

60,000.00

18,300.00

2,826.00

21,126.00

35.21%

65,000.00

20,500.00

3,201.00

23,701.00

36.46%

70,000.00

22,700.00

3,651.00

26,351.00

37.64%

75,000.00

24,900.00

4,101.00

29,001.00

38.67%

80,000.00

27,100.00

4,551.00

31,651.00

39.56%

85,000.00

29,300.00

5,001.00

34,301.00

40.35%

90,000.00

31,500.00

5,451.00

36,951.00

41.06%

95,000.00

33,700.00

5,901.00

39,601.00

41.69%

100,000.00

35,900.00

6,351.00

42,251.00

42.25%

 
 
Μισθωτός με δύο παιδιά

Μισθωτός με δύο παιδιά

Εισόδημα

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Ποσ. επιβαρ. στο εισοδ.

5,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

7,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

8,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

9,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

10,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

11,000.00

220.00

0.00

220.00

2.00%

12,000.00

440.00

0.00

440.00

3.67%

13,000.00

680.00

22.00

702.00

5.40%

14,000.00

920.00

44.00

964.00

6.89%

15,000.00

1,160.00

66.00

1,226.00

8.17%

16,000.00

1,400.00

88.00

1,488.00

9.30%

17,000.00

1,640.00

110.00

1,750.00

10.29%

18,000.00

1,880.00

132.00

2,012.00

11.18%

19,000.00

2,120.00

154.00

2,274.00

11.97%

20,000.00

2,360.00

176.00

2,536.00

12.68%

21,000.00

2,660.00

226.00

2,886.00

13.74%

22,000.00

2,960.00

276.00

3,236.00

14.71%

23,000.00

3,260.00

326.00

3,586.00

15.59%

24,000.00

3,560.00

376.00

3,936.00

16.40%

25,000.00

3,860.00

426.00

4,286.00

17.14%

26,000.00

4,160.00

476.00

4,636.00

17.83%

27,000.00

4,460.00

526.00

4,986.00

18.47%

28,000.00

4,760.00

576.00

5,336.00

19.06%

29,000.00

5,060.00

626.00

5,686.00

19.61%

30,000.00

5,360.00

676.00

6,036.00

20.12%

31,000.00

5,740.00

741.00

6,481.00

20.91%

32,000.00

6,120.00

806.00

6,926.00

21.64%

33,000.00

6,500.00

871.00

7,371.00

22.34%

34,000.00

6,880.00

936.00

7,816.00

22.99%

35,000.00

7,260.00

1,001.00

8,261.00

23.60%

36,000.00

7,640.00

1,066.00

8,706.00

24.18%

37,000.00

8,020.00

1,131.00

9,151.00

24.73%

38,000.00

8,400.00

1,196.00

9,596.00

25.25%

39,000.00

8,780.00

1,261.00

10,041.00

25.75%

40,000.00

9,160.00

1,326.00

10,486.00

26.22%

41,000.00

9,620.00

1,401.00

11,021.00

26.88%

42,000.00

10,080.00

1,476.00

11,556.00

27.51%

43,000.00

10,540.00

1,551.00

12,091.00

28.12%

44,000.00

11,000.00

1,626.00

12,626.00

28.70%

45,000.00

11,460.00

1,701.00

13,161.00

29.25%

46,000.00

11,920.00

1,776.00

13,696.00

29.77%

47,000.00

12,380.00

1,851.00

14,231.00

30.28%

48,000.00

12,840.00

1,926.00

14,766.00

30.76%

49,000.00

13,300.00

2,001.00

15,301.00

31.23%

50,000.00

13,760.00

2,076.00

15,836.00

31.67%

55,000.00

16,060.00

2,451.00

18,511.00

33.66%

60,000.00

18,300.00

2,826.00

21,126.00

35.21%

65,000.00

20,500.00

3,201.00

23,701.00

36.46%

70,000.00

22,700.00

3,651.00

26,351.00

37.64%

75,000.00

24,900.00

4,101.00

29,001.00

38.67%

80,000.00

27,100.00

4,551.00

31,651.00

39.56%

85,000.00

29,300.00

5,001.00

34,301.00

40.35%

90,000.00

31,500.00

5,451.00

36,951.00

41.06%

95,000.00

33,700.00

5,901.00

39,601.00

41.69%

100,000.00

35,900.00

6,351.00

42,251.00

42.25%

Μισθωτός με τρία παιδιά

Μισθωτός με τρία παιδιά

Εισόδημα

Φόρος εισοδ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο επιβαρ.

Ποσ. επιβαρ. στο εισοδ.

5,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

7,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

8,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

9,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

10,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

11,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

12,000.00

220.00

0.00

220.00

1.83%

13,000.00

460.00

22.00

482.00

3.71%

14,000.00

700.00

44.00

744.00

5.31%

15,000.00

940.00

66.00

1,006.00

6.71%

16,000.00

1,180.00

88.00

1,268.00

7.93%

17,000.00

1,420.00

110.00

1,530.00

9.00%

18,000.00

1,660.00

132.00

1,792.00

9.96%

19,000.00

1,900.00

154.00

2,054.00

10.81%

20,000.00

2,140.00

176.00

2,316.00

11.58%

21,000.00

2,440.00

226.00

2,666.00

12.70%

22,000.00

2,740.00

276.00

3,016.00

13.71%

23,000.00

3,040.00

326.00

3,366.00

14.63%

24,000.00

3,340.00

376.00

3,716.00

15.48%

25,000.00

3,640.00

426.00

4,066.00

16.26%

26,000.00

3,940.00

476.00

4,416.00

16.98%

27,000.00

4,240.00

526.00

4,766.00

17.65%

28,000.00

4,540.00

576.00

5,116.00

18.27%

29,000.00

4,840.00

626.00

5,466.00

18.85%

30,000.00

5,140.00

676.00

5,816.00

19.39%

31,000.00

5,520.00

741.00

6,261.00

20.20%

32,000.00

5,900.00

806.00

6,706.00

20.96%

33,000.00

6,280.00

871.00

7,151.00

21.67%

34,000.00

6,660.00

936.00

7,596.00

22.34%

35,000.00

7,040.00

1,001.00

8,041.00

22.97%

36,000.00

7,420.00

1,066.00

8,486.00

23.57%

37,000.00

7,800.00

1,131.00

8,931.00

24.14%

38,000.00

8,180.00

1,196.00

9,376.00

24.67%

39,000.00

8,560.00

1,261.00

9,821.00

25.18%

40,000.00

8,940.00

1,326.00

10,266.00

25.67%

41,000.00

9,400.00

1,401.00

10,801.00

26.34%

42,000.00

9,860.00

1,476.00

11,336.00

26.99%

43,000.00

10,320.00

1,551.00

11,871.00

27.61%

44,000.00

10,780.00

1,626.00

12,406.00

28.20%

45,000.00

11,240.00

1,701.00

12,941.00

28.76%

46,000.00

11,700.00

1,776.00

13,476.00

29.30%

47,000.00

12,160.00

1,851.00

14,011.00

29.81%

48,000.00

12,620.00

1,926.00

14,546.00

30.30%

49,000.00

13,080.00

2,001.00

15,081.00

30.78%

50,000.00

13,540.00

2,076.00

15,616.00

31.23%

55,000.00

15,840.00

2,451.00

18,291.00

33.26%

60,000.00

18,140.00

2,826.00

20,966.00

34.94%

65,000.00

20,440.00

3,201.00

23,641.00

36.37%

70,000.00

22,700.00

3,651.00

26,351.00

37.64%

75,000.00

24,900.00

4,101.00

29,001.00

38.67%

80,000.00

27,100.00

4,551.00

31,651.00

39.56%

85,000.00

29,300.00

5,001.00

34,301.00

40.35%

90,000.00

31,500.00

5,451.00

36,951.00

41.06%

95,000.00

33,700.00

5,901.00

39,601.00

41.69%

100,000.00

35,900.00

6,351.00

42,251.00

42.25%

Στους επόμενους πίνακες φαίνεται αναλυτικά πόσο επιβαρύνει ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης το εισόδημα των μισθωτών/συνταξιούχων από το 2014 και μετά για ορισμένα κλιμάκια εισοδήματος.
Για εισόδημα 10.000 ευρώ.

Χωρίς Παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2015

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2016

10,000.00

300.00

0.00

300.00

3.00%

9,700.00

97.00%

2017

10,000.00

300.00

0.00

300.00

3.00%

9,700.00

97.00%

2018

10,000.00

300.00

0.00

300.00

3.00%

9,700.00

97.00%

2019

10,000.00

300.00

0.00

300.00

3.00%

9,700.00

97.00%

2020

10,000.00

123.00

0.00

123.00

1.23%

9,877.00

98.77%

Με ένα παιδί

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2015

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2016

10,000.00

250.00

0.00

250.00

2.50%

9,750.00

97.50%

2017

10,000.00

250.00

0.00

250.00

2.50%

9,750.00

97.50%

2018

10,000.00

250.00

0.00

250.00

2.50%

9,750.00

97.50%

2019

10,000.00

250.00

0.00

250.00

2.50%

9,750.00

97.50%

2020

10,000.00

90.00

0.00

90.00

0.90%

9,910.00

99.10%

Με δύο παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2015

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2016

10,000.00

200.00

0.00

200.00

2.00%

9,800.00

98.00%

2017

10,000.00

200.00

0.00

200.00

2.00%

9,800.00

98.00%

2018

10,000.00

200.00

0.00

200.00

2.00%

9,800.00

98.00%

2019

10,000.00

200.00

0.00

200.00

2.00%

9,800.00

98.00%

2020

10,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

10,000.00

100.00%

Με τρία παιδιά

έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2015

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2016

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2017

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2018

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2019

10,000.00

100.00

0.00

100.00

1.00%

9,900.00

99.00%

2020

10,000.00

0.00

0.00

0.00

0.00%

10,000.00

100.00%

  Για εισόδημα 15.000 ευρώ.

Χωρίς Παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

15,000.00

1,200.00

150.00

1,350.00

9.00%

13,650.00

91.00%

2015

15,000.00

1,200.00

105.00

1,305.00

8.70%

13,695.00

91.30%

2016

15,000.00

1,400.00

66.00

1,466.00

9.77%

13,534.00

90.23%

2017

15,000.00

1,400.00

66.00

1,466.00

9.77%

13,534.00

90.23%

2018

15,000.00

1,400.00

66.00

1,466.00

9.77%

13,534.00

90.23%

2019

15,000.00

1,400.00

66.00

1,466.00

9.77%

13,534.00

90.23%

2020

15,000.00

1,283.00

66.00

1,349.00

8.99%

13,651.00

91.01%

Με ένα παιδί

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

15,000.00

1,200.00

150.00

1,350.00

9.00%

13,650.00

91.00%

2015

15,000.00

1,200.00

105.00

1,305.00

8.70%

13,695.00

91.30%

2016

15,000.00

1,350.00

66.00

1,416.00

9.44%

13,584.00

90.56%

2017

15,000.00

1,350.00

66.00

1,416.00

9.44%

13,584.00

90.56%

2018

15,000.00

1,350.00

66.00

1,416.00

9.44%

13,584.00

90.56%

2019

15,000.00

1,350.00

66.00

1,416.00

9.44%

13,584.00

90.56%

2020

15,000.00

1,250.00

66.00

1,316.00

8.77%

13,684.00

91.23%

Με δύο παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

15,000.00

1,200.00

150.00

1,350.00

9.00%

13,650.00

91.00%

2015

15,000.00

1,200.00

105.00

1,305.00

8.70%

13,695.00

91.30%

2016

15,000.00

1,300.00

66.00

1,366.00

9.11%

13,634.00

90.89%

2017

15,000.00

1,300.00

66.00

1,366.00

9.11%

13,634.00

90.89%

2018

15,000.00

1,300.00

66.00

1,366.00

9.11%

13,634.00

90.89%

2019

15,000.00

1,300.00

66.00

1,366.00

9.11%

13,634.00

90.89%

2020

15,000.00

1,160.00

66.00

1,226.00

8.17%

13,774.00

91.83%

Με τρία παιδιά

έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

15,000.00

1,200.00

150.00

1,350.00

9.00%

13,650.00

91.00%

2015

15,000.00

1,200.00

105.00

1,305.00

8.70%

13,695.00

91.30%

2016

15,000.00

1,200.00

66.00

1,266.00

8.44%

13,734.00

91.56%

2017

15,000.00

1,200.00

66.00

1,266.00

8.44%

13,734.00

91.56%

2018

15,000.00

1,200.00

66.00

1,266.00

8.44%

13,734.00

91.56%

2019

15,000.00

1,200.00

66.00

1,266.00

8.44%

13,734.00

91.56%

2020

15,000.00

940.00

66.00

1,006.00

6.71%

13,994.00

93.29%

Για εισόδημα 20.000 ευρώ.

Χωρίς Παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

20,000.00

2,300.00

200.00

2,500.00

12.50%

17,500.00

87.50%

2015

20,000.00

2,300.00

140.00

2,440.00

12.20%

17,560.00

87.80%

2016

20,000.00

2,500.00

176.00

2,676.00

13.38%

17,324.00

86.62%

2017

20,000.00

2,500.00

176.00

2,676.00

13.38%

17,324.00

86.62%

2018

20,000.00

2,500.00

176.00

2,676.00

13.38%

17,324.00

86.62%

2019

20,000.00

2,500.00

176.00

2,676.00

13.38%

17,324.00

86.62%

2020

20,000.00

2,483.00

176.00

2,659.00

13.30%

17,341.00

86.71%

Με ένα παιδί

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

20,000.00

2,300.00

200.00

2,500.00

12.50%

17,500.00

87.50%

2015

20,000.00

2,300.00

140.00

2,440.00

12.20%

17,560.00

87.80%

2016

20,000.00

2,450.00

176.00

2,626.00

13.13%

17,374.00

86.87%

2017

20,000.00

2,450.00

176.00

2,626.00

13.13%

17,374.00

86.87%

2018

20,000.00

2,450.00

176.00

2,626.00

13.13%

17,374.00

86.87%

2019

20,000.00

2,450.00

176.00

2,626.00

13.13%

17,374.00

86.87%

2020

20,000.00

2,450.00

176.00

2,626.00

13.13%

17,374.00

86.87%

Με δύο παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

20,000.00

2,300.00

200.00

2,500.00

12.50%

17,500.00

87.50%

2015

20,000.00

2,300.00

140.00

2,440.00

12.20%

17,560.00

87.80%

2016

20,000.00

2,400.00

176.00

2,576.00

12.88%

17,424.00

87.12%

2017

20,000.00

2,400.00

176.00

2,576.00

12.88%

17,424.00

87.12%

2018

20,000.00

2,400.00

176.00

2,576.00

12.88%

17,424.00

87.12%

2019

20,000.00

2,400.00

176.00

2,576.00

12.88%

17,424.00

87.12%

2020

20,000.00

2,360.00

176.00

2,536.00

12.68%

17,464.00

87.32%

Με τρία παιδιά

έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

20,000.00

2,300.00

200.00

2,500.00

12.50%

17,500.00

87.50%

2015

20,000.00

2,300.00

140.00

2,440.00

12.20%

17,560.00

87.80%

2016

20,000.00

2,300.00

176.00

2,476.00

12.38%

17,524.00

87.62%

2017

20,000.00

2,300.00

176.00

2,476.00

12.38%

17,524.00

87.62%

2018

20,000.00

2,300.00

176.00

2,476.00

12.38%

17,524.00

87.62%

2019

20,000.00

2,300.00

176.00

2,476.00

12.38%

17,524.00

87.62%

2020

20,000.00

2,140.00

176.00

2,316.00

11.58%

17,684.00

88.42%

Για εισόδημα 30.000 ευρώ.

Χωρίς Παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

30,000.00

5,900.00

600.00

6,500.00

21.67%

23,500.00

78.33%

2015

30,000.00

5,900.00

420.00

6,320.00

21.07%

23,680.00

78.93%

2016

30,000.00

5,500.00

676.00

6,176.00

20.59%

23,824.00

79.41%

2017

30,000.00

5,500.00

676.00

6,176.00

20.59%

23,824.00

79.41%

2018

30,000.00

5,500.00

676.00

6,176.00

20.59%

23,824.00

79.41%

2019

30,000.00

5,500.00

676.00

6,176.00

20.59%

23,824.00

79.41%

2020

30,000.00

5,483.00

676.00

6,159.00

20.53%

23,841.00

79.47%

Με ένα παιδί

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

30,000.00

5,900.00

600.00

6,500.00

21.67%

23,500.00

78.33%

2015

30,000.00

5,900.00

420.00

6,320.00

21.07%

23,680.00

78.93%

2016

30,000.00

5,450.00

676.00

6,126.00

20.42%

23,874.00

79.58%

2017

30,000.00

5,450.00

676.00

6,126.00

20.42%

23,874.00

79.58%

2018

30,000.00

5,450.00

676.00

6,126.00

20.42%

23,874.00

79.58%

2019

30,000.00

5,450.00

676.00

6,126.00

20.42%

23,874.00

79.58%

2020

30,000.00

5,450.00

676.00

6,126.00

20.42%

23,874.00

79.58%

Με δύο παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

30,000.00

5,900.00

600.00

6,500.00

21.67%

23,500.00

78.33%

2015

30,000.00

5,900.00

420.00

6,320.00

21.07%

23,680.00

78.93%

2016

30,000.00

5,400.00

676.00

6,076.00

20.25%

23,924.00

79.75%

2017

30,000.00

5,400.00

676.00

6,076.00

20.25%

23,924.00

79.75%

2018

30,000.00

5,400.00

676.00

6,076.00

20.25%

23,924.00

79.75%

2019

30,000.00

5,400.00

676.00

6,076.00

20.25%

23,924.00

79.75%

2020

30,000.00

5,360.00

676.00

6,036.00

20.12%

23,964.00

79.88%

Με τρία παιδιά

έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

30,000.00

5,900.00

600.00

6,500.00

21.67%

23,500.00

78.33%

2015

30,000.00

5,900.00

420.00

6,320.00

21.07%

23,680.00

78.93%

2016

30,000.00

5,300.00

676.00

5,976.00

19.92%

24,024.00

80.08%

2017

30,000.00

5,300.00

676.00

5,976.00

19.92%

24,024.00

80.08%

2018

30,000.00

5,300.00

676.00

5,976.00

19.92%

24,024.00

80.08%

2019

30,000.00

5,300.00

676.00

5,976.00

19.92%

24,024.00

80.08%

2020

30,000.00

5,140.00

676.00

5,816.00

19.39%

24,184.00

80.61%

Για εισόδημα 50.000 ευρώ.

Χωρίς Παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2015

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2016

50,000.00

13,900.00

2,076.00

15,976.00

31.95%

34,024.00

68.05%

2017

50,000.00

13,900.00

2,076.00

15,976.00

31.95%

34,024.00

68.05%

2018

50,000.00

13,900.00

2,076.00

15,976.00

31.95%

34,024.00

68.05%

2019

50,000.00

13,900.00

2,076.00

15,976.00

31.95%

34,024.00

68.05%

2020

50,000.00

13,900.00

2,076.00

15,976.00

31.95%

34,024.00

68.05%

Με ένα παιδί

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2015

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2016

50,000.00

13,850.00

2,076.00

15,926.00

31.85%

34,074.00

68.15%

2017

50,000.00

13,850.00

2,076.00

15,926.00

31.85%

34,074.00

68.15%

2018

50,000.00

13,850.00

2,076.00

15,926.00

31.85%

34,074.00

68.15%

2019

50,000.00

13,850.00

2,076.00

15,926.00

31.85%

34,074.00

68.15%

2020

50,000.00

13,850.00

2,076.00

15,926.00

31.85%

34,074.00

68.15%

Με δύο παιδιά

Έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2015

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2016

50,000.00

13,800.00

2,076.00

15,876.00

31.75%

34,124.00

68.25%

2017

50,000.00

13,800.00

2,076.00

15,876.00

31.75%

34,124.00

68.25%

2018

50,000.00

13,800.00

2,076.00

15,876.00

31.75%

34,124.00

68.25%

2019

50,000.00

13,800.00

2,076.00

15,876.00

31.75%

34,124.00

68.25%

2020

50,000.00

13,760.00

2,076.00

15,836.00

31.67%

34,164.00

68.33%

Με τρία παιδιά

έτη

Εισόδημα

Φόρος Εισ.

Εισφορά αλληλ.

Σύνολο φόρων κ.λ.π.

Ποσοστό φόρων

Εισόδημα που απομένει

Ποσοστό εισοδ. που απομένει

2014

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2015

50,000.00

14,300.00

1,000.00

15,300.00

30.60%

34,700.00

69.40%

2016

50,000.00

13,700.00

2,076.00

15,776.00

31.55%

34,224.00

68.45%

2017

50,000.00

13,700.00

2,076.00

15,776.00

31.55%

34,224.00

68.45%

2018

50,000.00

13,700.00

2,076.00

15,776.00

31.55%

34,224.00

68.45%

2019

50,000.00

13,700.00

2,076.00

15,776.00

31.55%

34,224.00

68.45%

2020

50,000.00

13,540.00

2,076.00

15,616.00

31.23%

34,384.00

68.77%



νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος νεα κλιμακα φορου εισοδηματοσ η νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ νεα κλιμακα φορολογιασ εισοδηματοσ 2020

Πίσω στην αρχή







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου