Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά συντάξεων-δώρων

  Δεν υπάρχουν σχόλια

 Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά συντάξεων-δώρων | Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά συντάξεων-δώρων
Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά συντάξεων-δώρων
Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά. Τα πρωτοβάθμια δικαστήρια εκδίδουν καθημερινά αποφάσεις υπέρ της επιστροφής αναδρομικών από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων.

Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά συντάξεων-δώρων 

ΕΦΚΑ αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων. Αναδρομικά επιστροφή σε συνταξιούχους.ΕΦΚΑ με έγγραφο αποδέχεται την αναδρομική επιστροφή των συντάξεων. 6 σημεία δικαιώνουν τους συνταξιούχους. 

ΕΦΚΑ αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων. Αναδρομικά επιστροφή σε συνταξιούχους.

Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά. Τα πρωτοβάθμια δικαστήρια εκδίδουν καθημερινά αποφάσεις υπέρ της επιστροφής αναδρομικών από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων.

παγιδα στην αιτηση αναδρομικων

2018συνταξιούχοισυνταξειςΕΦΚΑΙΚΑΟΑΕΕΤΕΒΕαναδρομικα,


ΕΦΚΑ με έγγραφο αποδέχεται την αναδρομική επιστροφή των συντάξεων.
6 σημεία δικαιώνουν τους συνταξιούχους.

 Από το 2017 έχει αναγνωρίσει ο ΕΦΚΑ ότι ορθώς τα δικαστήρια συντάσσονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, του 2015, βάσει των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις και η κατάργηση των δώρων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Με το εν λόγω έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του πρώην διοικητή Αθ. Μπακαλέξη, επιστράφηκαν αναδρομικά και δεν ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης επί της απόφασης με την οποία είχε δικαιωθεί ο συνταξιούχος.

ΕΦΚΑ αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων. Αναδρομικά επιστροφή σε συνταξιούχους.

Αν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που υλοποίησαν τα Μνημόνια κάνουν ότι «δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν» σε σχέση με την κατάργηση των δώρων και τις περικοπές στις συντάξεις (με τους νόμους του 2012), τις οποίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως αντισυνταγματικές, εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει αναγνωρίσει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων αναίρεσης, καθώς και ότι όσα παράνομα περικόπηκαν πρέπει να επιστραφούν!


Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις πρώτες αναλύσεις νομικών επί του πρακτικού της Τριμελούς Επιτροπής (αποτελείται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους). Με το πρακτικό αυτό, το οποίο έχει υπογράψει ο πρώην διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2017 (στα μέσα του '18 αντικαταστάθηκε από τον κ. Λάμπρο Σέμπο) αποφασίστηκε να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιωνόταν συνταξιούχος νομικός, ο οποίος είχε προσφύγει από τις 15 Ιανουαρίου 2014 κατά των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν βάσει του νόμου 4093/12.

Στο πρακτικό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Επειδή το Δικαστήριο (...) λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία (ΣτΕ, Ολ. 2287/2015) και εκτιμώντας ορθά τα στοιχεία του φακέλου επικυρώνοντας την κρίση της πρωτόδικης απόφασης και απορρίπτοντας τους λόγους έφεσής του, προέβη σε ορθή και αιτιολογημένη κρίση αλλά και λόγω του ποσού της διαφοράς, δεν υφίσταται κανένας παραδεκτός και βάσιμος λόγος προσβολής της ανωτέρω απόφασης».

https://www.newsbomb.gr/

Τα έξι σημεία που δικαιώνουν τους συνταξιούχους

ΕΦΚΑ αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων. Αναδρομικά επιστροφή σε συνταξιούχους.
Σε έξι βασικά σημεία καταλήγουν οι δικαστικές αποφάσεις, βάσει των οποίων δικαιώνονται όσοι συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά για τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις και στα δώρα με τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012.

Σύμφωνα με στελέχη του ΕΦΚΑ και έγκυρους νομικούς, από τις αποφάσεις των δικαστηρίων που ήδη δικαιώνουν όσους «απόμαχους της εργασίας» διεκδικούν αναδρομικά από τα «κλεμμένα» προκύπτουν τα εξής βασικά συμπεράσματα:

ΕΦΚΑ αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων. Αναδρομικά επιστροφή σε συνταξιούχους.1) Οι περικοπές των συντάξεων επιδικάζονται για το χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (10 Ιουνίου 2015) βάσει των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικοί οι νόμοι 4051/12 και 4093/12

2) Εφαρμόζεται πενταετής παραγραφή για όλα τα Ταμεία (ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ) πλην Δημοσίου

3) Επιδικάζονται τόκοι 6% ετησίως από την επίδοση της αγωγής

4) Επιδικάζονται αποζημιώσεις λόγω ηθικής βλάβης εκατοντάδων ευρώ

5) Ο ΕΦΚΑ κινδυνεύει με επιβολή κυρώσεων από τα δικαστήρια, εφόσον συνεχίζει να εξαντλεί τα ένδικα μέσα (Συμβούλιο Επικρατείας 4159/2011 και άλλες πολλές παρόμοιες)

6) Κρίνεται συνταγματική η περικοπή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης


https://www.tilegrafima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου