Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αναδρομικά: Κατεβάστε εδώ την νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Αναδρομικά: Κατεβάστε εδώ την νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά 

Αναδρομικά: ΕΠΕΙΓΟΝ – Καταθέστε αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά
Αναδρομικά: ΕΠΕΙΓΟΝ – Καταθέστε αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά

Αναδρομικά: ΕΠΕΙΓΟΝ – Καταθέστε αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά

Μεγάλη καθυστέρηση θα υπάρξει στην έκδοση των μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων για τις συντάξεις του 2019 λόγω του επανυπολογισμού τους. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι προς αποφυγή λαθών. Οπότε ούτε με την πληρωμή των συντάξεων του Μαρτίου θα δουν οι συνταξιούχοι τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα.


Αναδρομικά: ΕΠΕΙΓΟΝ – Καταθέστε αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά
Τελευταία ενημέρωση: Φεβρουάριος 27, 10:40
Nexus Management Consultants

Αναδρομικά: Κατεβάστε εδώ την νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ | Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά 

Αναδρομικά: ΕΠΕΙΓΟΝ – Καταθέστε αίτηση στον ΕΦΚΑ για τα λάθη λέει η ΕΝΥΠΕΚΚ – Γιατί καθυστερούν τα ενημερωτικά σημειώματα

Μεγάλη καθυστέρηση θα υπάρξει στην εκδοση των μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων για τις συντάξεις του 2019 λόγω του επανυπολογισμού τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι προς αποφυγή λαθών. Οπότε ούτε με την πληρωμή των συντάξεων του Μαρτίου θα δουν οι συνταξιούχοι τα εκκαθαριστικα τους σημειώματα.

Επομένως δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να επισκέπτονται την πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα για τη χορήγηση των μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων για τις συντάξεις του 2019 καθώς δεν έχει ενημερωθεί και εμφανίζει τους μήνες μέχρι το 2018.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι περίπου 2.500.000 συνταξιούχοι να μην γνωρίζουν πως επανυπολογιστηκαν οι συντάξεις τους με βάση τον «νόμο Κατρούγκαλου» (ν.4387/16).

Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη αρχείων που παρουσιάζονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς και στα πρώην Ταμεία Νομικών, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ.

Αναδρομικά συνταξιούχων: ΕΠΕΙΓΟΝ – Καταθέστε αίτηση στον ΕΦΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του εσωτερικού εγγράφου του ΕΦΚΑ περίπου 8.000 από τους 121.401 δικαιούχους, απόστρατους και ειδικών μισθολογίων, πήραν λιγότερα αναδρομικά από όσα δικαιούνταν, η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τους συνταξιούχους, είτε έχουν θετική, είτε έχουν αρνητική προσωπική διαφορά, να καταθέσουν στον ΕΦΚΑ υπόδειγμα αίτησης χορήγησης της νέας συνταξιοδοτικής πράξης σύμφωνα με τις παρακάτω αναφερόμενες διατάξεις.

Το συγκεκριμένο υπόδειγμα αίτησης συνέταξε η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ υπό τη διεύθυνση του εξειδικευμένου επιστήμονα και επίλεκτου μέλους της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Ιωάννη Αντωνιάδη.

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ με κλικ εδώ






Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι συνταξιούχοι που καλούνται να συμπληρώσουν άμεσα την αίτηση προς τον ΕΦΚΑ για την προσωπική διαφορά, ώστε να μη χάσουν χρήματα, εξαιτίας του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται από όλος όσους έχουν προσωπική διαφορά, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική.

Ισχύουν, επομένως, τα εξής:

Όσοι έχουν θετική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη λαμβάνει συμπλήρωμα για να μην πέσει πιο κάτω από την παλιά, η αίτηση τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και αναδρομικά παράνομων μειώσεων του 2019.
Όσοι έχουν αρνητική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά, και για το λόγο αυτόν πήραν αύξηση που μοιράζεται ισόποσα από φέτος και για μια πενταετία, έχουν συμφέρον να πληροφορηθούν με την αίτησή τους στον ΕΦΚΑ αν έγινε σωστά ο επανυπολογισμός και αν η αύξηση που τους βγήκε θα έπρεπε να είναι αυτή που παίρνουν ή και μεγαλύτερη.
Η αίτηση όσων συνταξιούχων προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ και Ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών, πρέπει να απευθύνεται – υποβάλλεται στον ΕΦΚΑ.

Όσων η πρώτη σύνταξη προέρχεται από το Δημόσιο, πρέπει να απευθύνονται και να την υποβάλλουν στον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ.

https://www.newsbomb.gr/

Άμεσα πρέπει να προβούν στην υποβολή αίτησης οι συνταξιούχοι που είχαν είτε θετική είτε αρνητική προσωπική διαφορά κατά τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, που ήδη ισχύει από 1ης/1/2019.

Για όσους έχουν θετική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη παίρνει συμπλήρωμα για να μην πέσει πιο κάτω από την παλιά, η αίτηση τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και αναδρομικά παράνομων μειώσεων του 2019.

Ενώ όσοι έχουν αρνητική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά, και για το λόγο αυτόν πήραν αύξηση που μοιράζεται ισόποσα από φέτος και για μια πενταετία, έχουν συμφέρον να πληροφορηθούν με την αίτησή τους στον ΕΦΚΑ αν έγινε σωστά ο επανυπολογισμός και αν η αύξηση που τους βγήκε θα έπρεπε να είναι αυτή που παίρνουν ή και μεγαλύτερη.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί σε αποφάσεις ή έστω στα νέα
ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων από 1ης/1/2019.

https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου