Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

euro | Κρίσιμο debate των «έξι» για την Προεδρία της Κομισιόν

  Δεν υπάρχουν σχόλια

euro | Κρίσιμο debate των «έξι» για την Προεδρία της Κομισιόν 

Ευρώ | Οικονομία : Αν και επισήμως στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup θα βρεθεί η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ωστόσο στο περιθώριο θα εξεταστεί και το mega- πακέτο παροχών της Ελλάδος που αγγίζει σχεδόν το 0,75% του ΑΕΠ.

Nexus Management Consultants

https://www.cnn.gr

Ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ θεωρείται φαβορί για τη θέση αυτή, με την πολιτική ομάδα στην οποία ανήκει, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), να φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βασικός του αντίπαλος είναι ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ).

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν συμμετάσχει σε αρκετές προεκλογικές συζητήσεις και έχουν συγκρουστεί για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η τρομοκρατία, η φορολογία και η κοινωνική πολιτική.


Ο Γιαν Ζάχραντιλ εκπροσωπεί τη Συμμαχία Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στην οποία ανήκουν το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας και το Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας. Ο Ισπανός Νίκο Κιού εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες προτιμούν το λεγόμενο σύστημα των Spitzenkandidaten, των επικεφαλής υποψηφίων, το οποίο υιοθετήθηκε το 2014 σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Βάσει αυτού του συστήματος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της πολιτικής ομάδας που θα κερδίσει τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να είναι και ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι ένα από τις σημαντικότερα αξιώματα της ΕΕ. Ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους ηγέτες των χωρών μελών που δεν έχουν καμία υποχρέωση να ακολουθήσουν το σύστημα αυτό.


Αν και επισήμως στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup θα βρεθεί η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ωστόσο στο περιθώριο θα εξεταστεί και το mega- πακέτο παροχών της Ελλάδος που αγγίζει σχεδόν το 0,75% του ΑΕΠ.


Πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ζητήσουν ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα μετάσχει στην Ευρωομάδα - για το πακέτο παροχών της κυβέρνησης και κυρίως για το πώς θα χρηματοδοτηθεί. Στη βάση αυτή θα ζητηθεί και η άποψη των θεσμών για το θέμα.

Αν και 10 ημέρες πριν  τις Ευρωεκλογές υπάρχει συμφωνία κυρίων ώστε οι τόνοι να μείνουν χαμηλοί, η ευρωζώνη θεωρεί πως οι παροχές της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα θέμα που επηρεάζει την αξιοπιστία της χώρας, αλλά και την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας



Αν και επισήμως στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup θα βρεθεί η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), ωστόσο στο περιθώριο θα εξεταστεί και το mega- πακέτο παροχών της Ελλάδος που αγγίζει σχεδόν το 0,75% του ΑΕΠ.

Πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ζητήσουν ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα μετάσχει στην Ευρωομάδα - για το πακέτο παροχών της κυβέρνησης και κυρίως για το πώς θα χρηματοδοτηθεί. Στη βάση αυτή θα ζητηθεί και η άποψη των θεσμών για το θέμα. Αν και 10 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές υπάρχει συμφωνία κυρίων ώστε οι τόνοι να μείνουν χαμηλοί, η ευρωζώνη θεωρεί πως οι παροχές της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα θέμα που επηρεάζει την αξιοπιστία της χώρας, αλλά και την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου