Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Κτηματολόγιο | Προς γενική παράταση για τις δηλώσεις του κτηματολογίου

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Κτηματολόγιο | Προς γενική παράταση για τις δηλώσεις του κτηματολογίου
Κτηματολόγιο | Προς γενική παράταση για τις δηλώσεις του κτηματολογίου

Παράταση σκέφτονται να δώσουν σε όλες τις περιοχές που εντάσσονται στο κτηματολόγιο

 Κτηματολόγιο | Προς γενική παράταση για τις δηλώσεις του κτηματολογίου


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:   2019παραταση, ktimatologio, paratash,
Nexus Management Consultants

http://www.real.gr

Προς γενική παράταση για τη συλλογή δηλώσεων προχωρούν από το Κτηματολόγιο εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής (14,62%) αλλά και της αδυναμίας πολλών ιδιοκτητών να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Μέχρι στιγμής η τρίμηνη παράταση (δηλ. το εξάμηνο για τους κατοίκους εσωτερικού) είναι ο κανόνας. Τώρα όμως, εξετάζεται να δοθούν επιπλέον τρεις μήνες. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής είναι αν αυτή η διευκόλυνση- παράταση δοθεί τμηματικά ή άπαξ.


Στόχος είναι έως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Και αυτό διότι στις 10 Ιουνίου 2019 λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές (Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Αττική/ Μέγαρα και Οινόη) ενώ στις 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές (Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα).

Ήδη από την ΠΟΜΙΔΑ επιμένουν στην πρότασή τους για καθολική παράταση των προθεσμιών στις περιοχές που "τρέχει" η συλλογή δηλώσεων- έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως εξηγούν πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα στο Κτηματολόγιο αναζητείται μια "λειτουργική φόρμουλα". Και αυτή που φαίνεται να κερδίζει έδαφος θα προβλέπει να δέχονται από το Κτηματολόγιο μη ολοκληρωμένες δηλώσεις και στη συνέχεια ο ανάδοχος θα κλείνει ραντεβού στον ενδιαφερόμενο προκειμένου ο τελευταίος να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που του λείπουν. 

Τυπικά αυτή η λύση μπορεί να... σκοντάψει στα πρόστιμα, αλλά όπως λένε πηγές από το υπουργείο Περιβάλλοντος, υπάρχει η "σκέψη της μη ενεργοποίησής τους". Διευκρινίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργοποιημένα τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Πυξίδα για το τι πρόκειται να συμβεί αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου το χρονικό περιθώριο των προβλεπόμενων παρατάσεων λήγει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019. Τυπικά αν δοθεί νέα παράταση στα Δωδεκάνησα, θα πρέπει να δοθεί και σε όλες τις άλλες περιοχές. Σύμφωνα με πηγές, εδώ ατύπως το σχέδιο είναι ο ανάδοχος να δέχεται εκπρόθεσμα δηλώσεις, ανεξαρτήτως δηλ. αν έχει λήξει η παράταση.

ktimatologio.gr - ΕΚΧΑ Α.Ε.


www.ktimatologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου