Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΔΝΤ | Μείωση του Αφορολογήτου ορίου. Όχι στη ρύθμιση 120 δόσεων

  Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΝΤ | Μείωση του Αφορολογήτου ορίου. Όχι στη ρύθμιση 120 δόσεων 
ΔΝΤ | Μείωση του Αφορολογήτου ορίου. Όχι στη ρύθμιση 120 δόσεων

Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Πήτερ Ντόλμαν μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου δύο φορές ανέδειξε τις διαφωνίες του ΔΝΤ αφού εξαρχής είχε σημειώσει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα και ο ρόλος του Ταμείου είναι συμβουλευτικός.

 ΔΝΤ κατά κυβέρνησης για 120 δόσεις και παροχές



Nexus Management Consultants

https://www.euro2day.gr/

ΔΝΤ κατά κυβέρνησης για 120 δόσεις και παροχές

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου στους Θεσμούς κάλεσε την Αθήνα να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να μην προχωρά σε πρόσκαιρα μέτρα. Επιμένει στην ανάγκη να μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Ζητά να μην μπει σε κίνδυνο η κουλτούρα πληρωμών.
Ξεκάθαρα «απέναντι» στις κυβερνητικές εξαγγελίες τόσο όσον αφορά τις ρυθμίσεις σε 120 δόσεις όσο και το πακέτο παροχών τοποθετείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλώντας την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην μεγάλη ανολοκλήρωτη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και όχι σε πρόσκαιρα μέτρα.
Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Πήτερ Ντόλμαν μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου δύο φορές ανέδειξε τις διαφωνίες του ΔΝΤ αφού εξαρχής είχε σημειώσει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα και ο ρόλος του Ταμείου είναι συμβουλευτικός.
«Οι φόροι είναι πολύ υψηλοί και η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για να προχωρήσει σε μειώσεις, διότι παράλληλα υπάρχουν δεσμεύσεις έναντι των ευρωπαίων αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων» είπε ο Ντόλμαν, προσθέτοντας πως γι’ αυτό το λόγο το Ταμείο επιμένει στην ανάγκη να μειωθεί το αφορολόγητο. «Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι κινήσεις στην αντίθετη κατεύθυνση με ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κουλτούρα πληρωμών» είπε περιγράφοντας με αρνητική προσέγγιση το πακέτο παροχών το οποίο ανακοίνωση η κυβέρνηση , το οποίο το ΔΝΤ θεωρεί πως μειώνει παρά αυξάνει τη φορολογική βάση και επαναφέρει εξαιρέσεις οι οποίες είχαν καταργηθεί τα προηγούμενα χρόνια…


Νωρίτερα σε αντίστοιχη αναφορά του ο κ. Ντόλμαν είχε θέσει δύο βασικές προτεραιότητες για τη δημοσιονομική πολιτική: ένα καλύτερο μίγμα αυτής με μείωση φόρων και αύξηση των πολύ χαμηλών κοινωνικών δαπανών. Για να δημιουργηθεί όμως ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος υποστήριξε, η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τη φορολογική βάση και «δυστυχώς η κυβέρνηση κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση συνεχίζοντας να εξαιρεί ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων από το φόρο εισοδήματος και να μειώνει τη βάση του ΦΠΑ».
Όσο για τις ρυθμίσεις, έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τα δημοσιονομικά εξαιτίας της καθιέρωσής τους υποστηρίζοντας ότι σε μέσο όρο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καθιερώνονταν τρεις ρυθμίσεις οφειλών το χρόνο…
Το ΔΝΤ, επανέλαβε σήμερα μέσω του Π. Ντόλμαν τη θέση του όπως έχει αποτυπωθεί και την τελευταία έκθεσή του για την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων υπό τον κίνδυνο να προκύψουν πιέσεις ύψους έως και 9 δισ. ευρώ από ενδεχόμενες δικαστικές αποφάσεις για διεκδικήσεις αναδρομικών.
Περιγράφοντας στη συνέχεια προκλήσεις στον τραπεζικό τομέα και ευρύτερα στην αγορά ο Π. Ντόλμαν κατέληξε πως «η Ελλάδα έχει μια μεγάλη μη ολοκληρωμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτή και όχι σε πρόσκαιρα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου