Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Η απόφαση του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης που προκάλεσε ο ΕΦΚΑ, είναι σαφές πως τα αναδροµικά του 11µήνου µπορούν να τα διεκδικήσουν όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ υπάρχει ακόµη χρόνος για ένδικα µέσα.

Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως 


Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

Nexus Management Consultants




Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

thetoc.gr

Αναδρομικά: Πως θα πληρωθούν σε 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχους - Τα δύο σενάρια

 Οριζόνται σε όλους τους συνταξιούχους, είτε έχουν υποβάλλει αγωγές είτε όχι, ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση τα αναδρομικά 11 µηνών (Ιούλιος 2015 - Μάιος 2016) που επιδίκασε με πρόσφατη απόφασή του το ΣτΕ.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στο να τα επιστρέψει σε 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχους σε ετήσιες δόσεις, ενώ εναλλακτικά αν κάποιος επιθυμεί εφάπαξ αποπληρωµή τους, τότε θα υπάρξει "κούρεμα".

Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι θα λάβουν άμεσα τα χρήματα και σε μία δόση θα λάβουν λιγότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται, ενώ όσοι συμφωνήσουν να τα λάβουν σε ετήσιες δόσεις (σε βάθος πεναετίας) θα εισπράξουν όλο το ποσό.

Κρίσιµη θεωρείται η επικείµενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναµένεται να λύσει τον γρίφο για τα αναδροµικά των συνταξιούχων του ∆ηµοσίου.

Πάντως για αναδρομικά που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ εξετάζεται να δοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις. Για ποσά από 1.000 έως 3.000 ευρώ εξετάζεται να δοθούν σε έως 3 ετήσιες δόσεις, ενώ για μικρότερα ποσά η καταβολή θα είναι σε μία ή δύο δόσεις.

Τα σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο προβλέπουν:

- Ολόκληρο το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει από την καταβολή των αναδρομικών θα βαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό. Έτσι κι αλλιώς το 2020 θα "κλείσει" με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 4,5% ή 7% λόγω κορονοϊού. Οπότε θεωρείται προτιμότερη η καταγραφή μιας θεαματικής δημοσιονομικής ανάκαμψης το 2021, με επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, παρά να επιδιωχθεί η συγκράτηση της ζημιάς στον φετινό προϋπολογισμό.

- Αποπληρωµή των οφειλόµενων ποσών σε ετήσιες δόσεις, για να µην προκύψει δημοσιονομικός εκτροχιασµός. Εξετάζεται το πλήθος των ετήσιων δόσεων να φτάνει σε βάθος 5ετίας και να εξαρτάται από το ύψος των δικαιούµενων αναδροµικών. Δηλαδή όσο πιο πολλά αναδρομικά, τόσο πιο πολλές οι δόσεις. Όσοι διεκδικούν µικρά ποσά, για παράδειγµα χαµηλοσυνταξιούχοι που έχασαν µόνο τα ∆ώρα των 800 ευρώ, θα ειπράξουν τα αναδρομικά τους σε μία εφάπαξ πληρωμή.

Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να μην υπάρξει νέο κύμα προσφυγών στα δικαστήρια, το οποίο θα επιβάρυνε τους συνταξιούχους με έξτρα έξοδα και θα καθυστερούσε ακόμη περισσότερο την απόφαση επιστροφής των ποσών σε αυτούς που τα δικαιούνται.

- ∆υνατότητα αποπληρωµής των αναδροµικών εφάπαξ µε "κούμερα" στο ποσό. Το "κούρεμα" μπορεί να φτάσει ακόμη και το 20% (ανάλογα με το ποσό) για όσους προτιμήσουν να εισπράξουν τα αναδροµικά τους εφάπαξ (ή ενδεχοµένως σε λιγότερες δόσεις) εφόσον το επιθυµούν, αποδεχόµενοι ένα "πέναλτι" στο συνολικό ποσό.
Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

Πίσω στην αρχή
 ethnos.gr

Αναδρομικά: Ετσι θα δώσει τα χρήματα η κυβέρνηση στους συνταξιούχους

Ποιο είναι όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για να πληρωθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Αναδρομικά 11 µηνών
και πολλών ταχυτήτων έρχονται για τους συνταξιούχους, είτε έχουν ασκήσει αγωγές είτε όχι, µετά την απόφαση - σταθµό του ΣτΕ. Η κυβέρνηση ετοιµάζεται να δώσει οριζόντια λύση στο µείζον ζήτηµα και εξετάζει εναλλακτικά σχέδια εξόφλησης των οφειλόµενων αντισυνταγµατικών περικοπών για την περίοδο Ιούλιος 2015 - Μάιος 2016, στο φόντο µιας δύσκολης δηµοσιονοµικά χρονιάς. Ο προσανατολισµός φαίνεται να κλίνει σε αυτήν τη φάση προς τις ετήσιες δόσεις, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για εναλλακτικές λύσεις εφάπαξ αποπληρωµής µε «έκπτωση».

https://logistika-grafeia.blogspot.com/2019/02/efka-me-eggrafo-dinei-dikio-stoyw-syntaxioyxoys-gia-ta-anadromika-syntaxewn-dwrwn.html

Ο ΕΦΚΑ δίνει με έγγραφο του δίκιο στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά συντάξεων-δώρων
https://logistika-grafeia.blogspot.com/2019/02/efka-me-eggrafo-dinei-dikio-stoyw-syntaxioyxoys-gia-ta-anadromika-syntaxewn-dwrwn.html

Κρίσιµος κρίκος της αλυσίδας είναι η επικείµενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναµένεται σύντοµα να λύσει τον γρίφο για τα αναδροµικά των συνταξιούχων του ∆ηµοσίου. Προς το παρόν, στο τραπέζι βρίσκονται και συνεκτιµώνται όλες οι προεκτάσεις της βαρυσήµαντης απόφασης του ΣτΕ, σε συνάρτηση µε τις αντοχές του κρατικού προϋπολογισµού. Εξετάζονται διάφορα σενάρια και δύο από τα επικρατέστερα προβλέπουν:
  1.     Αποπληρωµή των οφειλόµενων ποσών σε ετήσιες δόσεις, για να µην προκύψει εκτροχιασµός των δηµοσίων οικονοµικών. Εξετάζεται το πλήθος των ετήσιων δόσεων να φτάνει σε βάθος έως 5 ετών και να εξαρτάται από το ύψος των δικαιούµενων αναδροµικών. Για παράδειγµα, οι υψηλοσυνταξιούχοι, που είχαν συντάξεις άνω των 1.000 ή 1.300 ευρώ το 2012, θα µπορούσαν να εξοφληθούν σε έως 5 ετήσιες δόσεις. Τις λιγότερες δόσεις θα έχουν όσοι διεκδικούν µικρά ποσά, για παράδειγµα χαµηλοσυνταξιούχοι που έχασαν µόνο τα ∆ώρα των 800 ευρώ. Με βάση αυτό το σενάριο, οι συνταξιούχοι θα λαµβάνουν 12 συντάξεις τον χρόνο συν ένα 13ο ποσό για τα αναδροµικά.
  2.     ∆υνατότητα αποπληρωµής των αναδροµικών εφάπαξ για συνταξιούχους που θα επιλέξουν την εφάπαξ αποπληρωµή αντί των δόσεων, αλλά µε έκπτωση στο ποσό, για παράδειγµα 10% έως 20%. Με βάση αυτό το σενάριο, υπάρχουν σκέψεις να δοθεί εναλλακτική οδός σε δικαιούχους συνταξιούχους, ώστε να εισπράξουν τα αναδροµικά τους εφάπαξ (ή ενδεχοµένως σε λιγότερες δόσεις) εφόσον το επιθυµούν, αποδεχόµενοι ένα «πέναλτι» στο συνολικό ποσό, το οποίο θα µπορούσε, για παράδειγµα, να κυµαίνεται στο 10% µε 20%.

Ολα τα σενάρια πρέπει να συνεκτιµηθούν µε βάση τις αντοχές του κρατικού προϋπολογισµού πριν «κλειδώσει» η ρύθµιση, σε µια χρονιά που οι «τρύπες» στα έσοδα και τα ελλείµµατα διευρύνονται λόγω πανδηµίας. Αυτό που έχει «κλειδώσει» είναι η πρόθεση τα αναδροµικά να επιστραφούν σε όλους, είτε έχουν ασκήσει αγωγή είτε όχι, για να υπάρξει ισονοµία και για να αποφευχθεί νέο µπαράζ προσφυγών. Μετά την απόφαση του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης που προκάλεσε ο ΕΦΚΑ, είναι σαφές πως τα αναδροµικά του 11µήνου µπορούν να τα διεκδικήσουν όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ υπάρχει ακόµη χρόνος για ένδικα µέσα
.
Αναδρομικά συνταξιούχων - επιστροφή χρημάτων διάβασε πως

Πίσω στην αρχή

Οι απόψεις για τα αναδρομικά από το ΕΝΔΙΣΥ

Το Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) υποστήριξε- παρουσιάζοντας στοιχεία- ότι διαπράχθηκε “κλοπή συντάξεων “ με τον επανυπολογισμό που έγινε τον Ιούνιο του 2016 στις επικουρικές και τις μειώσεις που επιβλήθηκαν σε 300.000 συνταξιούχους κυρίως από 12 Ταμεία , διότι δεν εφαρμόστηκε αυτό που έλεγε ο Νόμος 4387 στο άρθρο 96 αλλά οι περικοπές έγιναν με άλλες παραμέτρους (μαθηματικός τύπος) που ουδέποτε είχε προβλεφθεί στο επίμαχο άρθρο του νόμου Κατρούγκαλου.


 Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων
Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5 (1ος όροφος)
Τηλ.2112153690, 2110124065
info.endisy@gmail.com
www.endisy.gr
Πρόεδρος: Χατζόπουλος Νικόλαος
6972699697
Γ. Γραμματέας: Μουρίκη Πόπη
6930678971

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΔΙΣΥ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου