Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΦΙΑ - Πότε και Πως θα εκτυπώσω χωρίς λογιστή το εκκαθαριστικό του φόρου ακινήτων | Πότε θα αναρτηθεί ο φόρος

  Δεν υπάρχουν σχόλια

ΕΝΦΙΑ - Πότε και Πως θα εκτυπώσω χωρίς λογιστή το εκκαθαριστικό του φόρου ακινήτων | Πότε θα αναρτηθεί ο φόρος
Πότε και Πως θα εκτυπώσω χωρίς λογιστή το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020 Πότε θα αναρτηθεί ο φόρος που οφείλεται στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά. Πως θα εκτυπώσω χωρίς λογιστή το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2020. Ποιοι πέρνουν απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων;
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:   2020enfia, logistika-grafeia, akinita,

Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Η καθυστέρηση του ΕΝΦΙΑ - Που οφείλεται - Πως θα εκτυπώσω χωρίς λογιστή το εκκαθαριστικό

Nexus Management Consultants



ΕΝΦΙΑ - Πότε και Πως θα εκτυπώσω χωρίς λογιστή το εκκαθαριστικό του φόρου ακινήτων | Πότε θα αναρτηθεί ο φόρος

ΕΝΦΙΑ 2020: Καταβολή α' δόσης- Πότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης

 cnn


Μέσα στις επόμενες ημέρες, 7,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Τα νέα εκκαθαριστικά ενσωματώνουν τις μειώσεις του φόρου έως 30% ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας οι οποίες ίσχυσαν και το 2019, εκπτώσεις 50% ή ακόμα και 100% για ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων αλλά και τις νέες επιβαρύνσεις για όσους έχουν τακτοποιήσει αυθαίρετες επιφάνειες κτισμάτων.

ΕΝΦΙΑ: Καθυστέρηση στα εκκαθαριστικά - Πότε θα ανέβουν στο Taxisnet, εξαιτίας των εξαιρέσεων που έγιναν την τελευταία στιγμή για τα 26 μικρότερα νησιά της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν εντός της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, αρνητικές εκπλήξεις θα κρύβει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για όσους τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους στα ακίνητά τους, καθώς ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος θα υπολογιστεί με βάση τη νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος η οποία θα έχει δηλωθεί στο Ε9.




Για τους ιδιοκτήτες αυτούς, το 30%-40% των «χαμένων» ενοικίων, ανάλογα με το εάν το «κούρεμα» είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό, θα συμψηφιστεί αρχικά με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και αν αυτός έχει αποπληρωθεί με τον ΕΝΦΙΑ περιορίζοντας έτσι τη φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019, οι οποίες ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας είναι 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ, 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ, 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ, 20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ και 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Έκπτωση 50% στο ποσό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω εφόσον το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να εξοφλείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου.
ΕΝΦΙΑ 2020: Έρχεται με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω ΔΕΘ
Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  
cityportal.gr

ΕΝΦΙΑ: Πότε αναρτώνται τα εκκαθαριστικά - Πώς θα τα εκτυπώσετε | Cityportal.gr

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά για τον φετινό ΕΝΦΙΑ, ύστερα από τις εξαιρέσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή για τα 26 μικρότερα νησιά της χώρας. Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, για όσους τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους στα ακίνητά τους, θα υπολογιστεί με βάση τη νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος, η οποία θα έχει δηλωθεί στο Ε9.

Επιπλέον:
    Το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ με εκείνο του 2019 θα καταβάλουν όσοι δεν είχαν καμία αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση.
    Νέο ποσό του φόρου θα κληθούν να πληρώσουν όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητη περιουσία εντός του 2019.
    Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019:
    -30% για αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ
    - 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ
    - 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ
    - 20 % για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ
    - 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ

Επιπλέον, μείωση 50% στο ποσό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις:

    Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
    Το συνολικό της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ
    Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο (και τον ή τη σύζυγο του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο (τον ή τη σύζυγο του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ


Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
    Το συνολικό της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Επιπλέον ο φόρος ακίνητης περιουσίας καταργείται σε 26 ακριτικά νησιά όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα δεν πρόκειται να πληρώσουν φόρο ακινήτων στα εξής νησιά: Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Σίκινος, Ανάφη, Θηρασιά, Κουφονήσια, Γαύδος, Ψέριμος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Κάσος, Οθωνοί, Αρκιοί, Αντίπαξοι, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Γυαλί, Φούρνοι, Ερεικούσα, Χάλκη, Νίσυρος, Μαθράκι.

Πώς θα εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το πιστοποιητικό του ΕΝΦΙΑ


Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο Taxisnet. Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα για να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό:

  1.     Σύνδεση στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου)  με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  2.     Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).
  3.     Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020.
  4.     Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
  5.     Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
  6.     Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
  7.     Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.
  8.     Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.


ΠΗΓΗ:ethnos.gr
 

Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πίσω στην αρχή

10 χαρακτηριστικά που κάνουν εναν καλό λογιστή


Το έργο ενός λογιστή απαιτεί υψηλό βαθμό ακρίβειας και ένα ορισμένο επίπεδο κεφαλαιοποίησης. Το δικό τους είναι ένα περιβάλλον με προσανατολισμό λεπτομέρειας όπου οι δευτερεύουσες παραλείψεις μπορούν να έχουν τεράστιες συνέπειες στην επιχείρηση ενός πελάτη. Ένα μόνο ψηφίο που προστίθεται απροσδόκητα ή απουσιάζει, θα έχει ένα φαινόμενο ντόμινο για το πώς θα μοιάζουν τα λογιστικά βιβλία, τον τρόπο λήψης αποφάσεων και τι λένε αυτά τα βιβλία για την οικονομική υγεία μιας επιχείρησης.

Με τόσο πολλή ευθύνη που έχει στους ώμους του ενας επαγγελματίας λογιστής, οι πελάτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή ενός λογιστή που θα κάνει τη λογιστική για αυτούς. Οι λογιστές θα πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τις δουλειές τους καλά. Έχουμε καταρτίσει δέκα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός λογιστή που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικά. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα και δείτε εάν συμφωνείτε.
Ενημερωμένοι για τους τελευταίους λογιστικούς κανόνες και θεωρίες

Δεν αρκεί να έχουμε μια σταθερή αντίληψη των βασικών στοιχείων. Οι λογιστές πρέπει να παραμένουν συνεχώς ενήμεροι στις γενικώς αποδεκτές λογιστικές αρχές του κλάδου ή στις γενικευμένες λογιστικές αρχές, καθώς και σε τυχόν αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία. Παρακολουθώντας τους ανανεωτές, πηγαίνοντας σε συνέδρια και εξειδικευμένα σεμινάρια λογιστικής, θα συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή εξέλιξη των λογιστικών τάσεων και θα μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες τους. Οι τεχνολογικές εξελίξεις εξελίσσονται επίσης με την ταχύτητα του κεραυνού, και η απομάκρυνση από αυτές τις αλλαγές θα είναι μια τεράστια αποτυχία στους πελάτες και την επιχείρηση. Δείτε και ενα άρθρο με τα καλύτερα σεμινάρια λογιστικής στην Αθήνα καθώς και τη συνέντευξη ενος απο τους εμπειρότερους λογιστές σήμερα του Αθανασίου Τσαντζαλή του Κέντρου Λογιστικών και Φοροτεχνικών Εφαρμογών για την ‘πάστα’ που πρέπει να έχει κάθε λογιστής.

Οργανωμένοι και δομημένοι

Η διατήρηση όλων των στοιχείων, των γραφειοκρατικών πράξεων και των δεδομένων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι λογιστές απαιτεί καλές οργανωτικές δεξιότητες. Εξοικονόμηση χρόνου, επειδή διαθέτουν ένα σύστημα που τους επιτρέπει να βρίσκουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η κατοχή μιας εύχρηστης δομής που θα ακολουθήσει κατά την καθημερινή τους εβδομάδα εργασίας απελευθερώνει την ενέργεια και τους πόρους τους για να αναλύσουν, να ερευνήσουν και να κάνουν τα καθήκοντά τους με αριθμητικές τρύπες χωρίς περιττό περισπασμό.
Ακριβής και λεπτομερής προσανατολισμός

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κρίσιμα για τους λογιστές εργασίας. Τουλάχιστον, οι αριθμοί με τους οποίους συνεργάζονται πρέπει να είναι ακριβείς και σωστοί. Η διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας πρέπει να είναι δεύτερη φύση και όχι κάτι που πρέπει να τους υπενθυμίζει συνεχώς.
Υπεύθυνος

Δεν προκαλεί έκπληξη εδώ: οι λογιστές πρέπει να λογοδοτούν. Δεν επιτρέπεται να είναι δακτυλοδεικτουμενοι.  Ας το παραδεχτούμε: ακόμη και οι λογιστές με τη μεγαλύτερη λεπτομέρεια, οι οποίοι πάντα κάνουν τη δέουσα επιμέλεια, είναι επίσης ανθρώποι και, ως εκ τούτου, κάνουν λάθη. Δεν υπάρχει ντροπή να κάνουμε ένα τίμιο λάθος που οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αρκεί αυτά να μην είναι εσκεμμένα λάθη που συμβαίνουν πολύ συχνά. Η τήρηση εμπεριστατωμένων λογαριασμών και ακριβών αναφορών θα καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στην ανίχνευση του τόπου και του τρόπου με τον οποίο προέκυψαν τέτοιες ανακρίβειες.
Πελατοκεντρική αντιμετώπιση

Δεν αρκεί να έχουμε μια ικανότητα για αριθμούς. Οι λογιστές πρέπει επίσης να κατανοούν τους πελάτες τους και τον τύπο δραστηριότητας των πελατών τους. Η απόλυτη κατανόηση των επιχειρηματικών απαιτήσεων και στόχων του πελάτη σας θα σας επιτρέψει να αποκρυπτογραφήσετε ποιους τύπους οικονομικών μεθόδων ή λογιστικών κανόνων θα ικανοποιήσετε τις επιχειρηματικές ανάγκες του πελάτη σας. Οι απόψεις και οι συμβουλές του λογιστή θα τους κάνουν ακόμα πιο πολύτιμους για τους πελάτες τους και θα τους δώσουν μια καλή φήμη που θα κερδίσει θετικές συστάσεις και περισσότερους πελάτες κάτω από το δρόμο.
Ομαδικός παίχτης

Η στερεότυπη εικόνα ενός μοναδικού λογιστή που κάνει τον αριθμό τους να τσακίζει στα δικά τους κανάλια είναι μια ανακριβής εικόνα για το τι πραγματικά κάνουν οι λογιστές. Συνήθως εργάζονται σε ομάδες και έχουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους πελάτες και άλλους φορείς λήψης αποφάσεων σε τακτική βάση. Ως εκ τούτου, απαιτείται να είναι γενναιόδωροι με αυτό που γνωρίζουν. να είναι ευαίσθητα στις ανάγκες άλλων και να υποστηρίζουν τους στόχους της ομάδας τους. Έχουν την ικανότητα να εργάζονται με διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων.
Δημιουργικός

Δεν είναι μόνο οι εγκεφαλικοί στοχαστές. Οι ιδανικοί λογιστές χρησιμοποιούν επίσης τις δημιουργικές πλευρές τους. Χρησιμοποιούν τη σωστή σκέψη του εγκεφάλου για να βρουν φρέσκες ιδέες και δημιουργικές στρατηγικές για την επίλυση διλημμάτων πελατών που δεν εμφανίζονται πάντοτε σε περιπτώσεις βιβλίων. Παραδόξως, η οργάνωση και η δομή του τρόπου με τον οποίο πλησιάζουν τις καθημερινές ευθύνες τους, απελευθερώνει το μυαλό τους από τη σκέψη τους, οι οποίες είναι λύσεις που ωφελούν τους πελάτες.
Αξιόπιστος

Οι λειτουργοί των λογιστικών πληροφοριών είναι εμπιστοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον επαγγελματισμό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει πάντα να τηρούν. Όχι μόνο είναι αυτός ο σωστός και δεοντολογικός τρόπος για να πάει για την επιχείρησή τους, αλλά έχοντας μια φήμη για την αξιοπιστία θα τους κερδίσει περισσότερους πελάτες μακροπρόθεσμα. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να οικοδομηθεί και είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για να κερδίσουμε καλή ανταπόκριση από τους πελάτες.
Κορυφαίες δεξιότητες επικοινωνίας

Έχοντας την ικανότητα να ερμηνεύει την ορολογία και τις περίπλοκες λογιστικές έννοιες σε ιδέες που μπορούν εύκολα να αντιληφθούν οι πελάτες είναι ένα ανεκτίμητο χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει ένας ιδανικός λογιστής. Ένας λογιστής που είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν εύκολα και να πάρει τις ιδέες τους σε όλους σαφώς σε κανέναν είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα ότι οι πελάτες


.
Επιδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Πίσω στην αρχή








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου