Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

80% κούρεμα προσαυξήσεων σε ασφαλιστικές οφειλές

  Δεν υπάρχουν σχόλια

80% κούρεμα προσαυξήσεων σε ασφαλιστικές οφειλές

80% κούρεμα προσαυξήσεων σε ασφαλιστικές οφειλέςΗ κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωσε κούρεμα έως και 80% των προσαυξήσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση για εξόφληση έως 120 δόσεις

«Τις υπουργικές αποφάσεις τις έχουμε σχεδόν σχεδιάσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να έχουμε μια τελική συμφωνία έτσι ώστε τις επόμενες δύο εβδομάδες να εκδοθούν. »

Με ταχείς και εποικοδομητικούς ρυθμούς κινείται η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως δήλωσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7  και στο Live News με το Δημήτρη Χατζηνικόλα  η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης λόγω και των θετικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην αλλαγή της στάσης των θεσμών.
Η κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωσε κούρεμα έως και 80% των προσαυξήσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση για εξόφληση έως 120 δόσεις
Η κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωσε κούρεμα έως και 80% των προσαυξήσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση για εξόφληση έως 120 δόσεις, ενώ εκτίμησε ότι μεγάλο μέρος των ελευθέρων επαγγελματιών θα μπορέσουν να επωφεληθούν.
Η υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, παρά μόνο στην αλλαγή του ποσοστού απαρτίας στα πρωτοβάθμια σωματεία για την κήρυξη απεργίας, ενώ προανήγγειλε ενοποίηση των οικογενειακών επιδομάτων και νέο τρόπο αξιολόγησης της αναπηρίας χωρίς να μειωθούν τα αναπηρικά επιδόματα.Σχετικά με τις 120 δόσεις η κα Αχτσιόγλου ανέφερε:
«Έχει κλείσει η συμφωνία σε ότι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ, σε αντανάκλαση αυτής της συμφωνίας  θα βγουν και οι υπουργικές αποφάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα από εμένα και από τον υπουργό Οικονομικών για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Έχουνε συμφωνηθεί οι βασικές παράμετροι, δηλαδή ότι θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%. Η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις  και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται σε ένα "λόγο" του βασικού χρέους προς το εισόδημα. Με τον τρόπο που διαμορφώνεται σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία με τα στοιχεία που έχουμε ένα πολύς μεγάλος όγκος οφειλετών θα μπορέσει να ενταχθεί στην ρύθμιση».
Η κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωσε κούρεμα έως και 80% των προσαυξήσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση για εξόφληση έως 120 δόσεις


Ποιοι υπάγονται στην ρύθμιση των 120 δόσεων

«Να υπενθυμίσω σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι

  • ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα ( γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί δηλαδή) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και 
  • ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι δηλ. ) 
  1. είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, 
  2. είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Αυτοί όλοι θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που θα κάνουμε με την υπουργική απόφαση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση εάν δηλαδή έχουμε εμπόρους των οποίων οι οφειλές πάνω από  20.000 θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι με τις βασικές παραμέτρους που περιέγραψα (έλεγχος βιωσιμότητας κλπ). »


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου