Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Μη ένταξη στο καθεστώς ΦΠΑ - Ποιο είναι το όριο

  Δεν υπάρχουν σχόλια
Προϋποθέσεις απαλλαγής ΦΠΑ λόγω μικρής επιχείρισης. Προϋποθέσεις μη ένταξης στο ΦΠΑ.
Προϋποθέσεις απαλλαγής ΦΠΑ λόγω μικρής επιχείρισης. Προϋποθέσεις μη ένταξης στο ΦΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 21, 15:00
Nexus Management Consultants

Μη ένταξη στο καθεστώς ΦΠΑ - Ποιο είναι το όριο

Όσοι κάνουν στο 2019 έναρξη επαγγέλματος στο μητρώο θα μπορούν να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ, εάν τα έσοδα που πραγματοποιήσουν μέσα στην χρήση δεν υπερβούν τα 10.000 ευρώ. Έτσι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρηματίες που πραγματοποιήσουν έναρξη εργασιών μέσα στον Ιανουάριο του 2019 έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων και να απαλλαγούν από το καθεστώς ΦΠΑ.
Προϋποθέσεις απαλλαγής ΦΠΑ λόγω μικρής επιχείρισης. Προϋποθέσεις μη ένταξης στο ΦΠΑ.Οι νέοι επαγγελματίες που θα υπαχθούν στο ειδικό αυτό καθεστώς

Ωστόσο, εάν εντός του έτους υπερβούν το όριο των 10.000 ευρώ που προβλέπει το καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων τότε υποχρεωτικά θα μεταταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ εντός του φορολογικού έτους.

www.newsit.gr   

Το γραφείο μας αναλαμβάνει να ετοιμάσει την έναρξη στο μητρώο της εφορίας, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την μη ένταξη στο καθεστώς ΦΠΑ, με τα πιο υπεύθυνα αποτελέσματα προκειμένου να μην σας απασχολήσει ξανά το θέμα αυτό. Εφόσον επιθυμείτε συμβουλευτικές υπηρεσίες για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει να κανονίσουμε μια συνάντηση γνωριμίας. Εάν βρίσκεστε κοντά στην Αγία Παρασκευή αλλά και στον Νέο Κόσμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον υπεύθυνο λογιστή μας, από τον οποίο θα λάβετε την κατάλληλη πληροφόρηση.


Προϋποθέσεις απαλλαγής ΦΠΑ λόγω μικρής επιχείρισης. Προϋποθέσεις μη ένταξης στο ΦΠΑ.Να σημειωθεί ότι όσοι εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων δεν ασκούν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των εισροών τους, δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και στα λογιστικά στοιχεία (τιμολόγια κ.α.) που εκδίδουν υποχρεούνται να αναγράφουν σε αυτά την ένδειξη «χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας – απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων άρθρο 39 ν. 2859/2000».


Διευκρινήσεις και οδηγίες για τις αλλαγές που επήλθαν στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 παρέχονται με εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. 

1. Για τον προσδιορισμό των ορίου των 10.000 ευρώ που αποτελεί το κριτήριο για την υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων, δεν λαμβάνονται υπόψη οι μεταβιβάσεις ενσώματων ή άυλων αγαθών επένδυσης, καθώς και οι απαλλασσόμενες πράξεις χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. 

2. Προβλέπεται η δυνατότητα υπαγωγής των υποκειμένων στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων από την έναρξη των εργασιών τους. 

3. Η υπέρβαση του ορίου των 10.000 ευρώ εντός του φορολογικού έτους καθιστά υποχρεωτική τη μετάταξη των υποκειμένων στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ εντός του φορολογικού έτους.

4. Σε περίπτωση προαιρετικής ένταξης στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων, δεν υφίσταται υποχρέωση παραμονής για δύο έτη στο εν λόγω καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου