Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΑΑΔΕ Φορολογική δήλωση 2019 | Πότε ξεκινά η υποβολή στο taxisnet ;

  Δεν υπάρχουν σχόλια
ΑΑΔΕ Φορολογική δήλωση 2019 | Πότε ξεκινά η υποβολή στο taxisnet ; | logistika-grafeia.blogspot.com

ΑΑΔΕ Φορολογική δήλωση 2019 | Πότε ξεκινά η υποβολή στο taxisnet ; 

Το taxisnet.gr ανοιχτό από Μάρτιο, θέλει η ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2019.  Μετά την επίσπευση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του αναλογούντος φόρου (πιστωτικών, χρεωστικών και μηδενικών) στους φορολογουμένους.


ΑΑΔΕ Φορολογική δήλωση 2019 | Πότε ξεκινά η υποβολή στο taxisnet ; 

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης “πόθεν έσχες”, με τα πιο υπεύθυνα αποτελέσματα προκειμένου να μην σας απασχολήσει ξανά το θέμα αυτό. Εφόσον επιθυμείτε συμβουλευτικές υπηρεσίες για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει να κανονίσουμε μια συνάντηση γνωριμίας. Εάν βρίσκεστε κοντά στην Αγία Παρασκευή αλλά και στον Νέο Κόσμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον υπεύθυνο λογιστή μας, από τον οποίο θα λάβετε την κατάλληλη πληροφόρηση

ΑΑΔΕ Φορολογική δήλωση 2019 | Πότε ξεκινά η υποβολή στο taxisnet ; 

Η ΑΑΔΕ θέλει η φετινή διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων να ξεκινήσει πριν το τέλος Μαρτίου.

Οι αλλαγές που προκύπτουν συγκριτικά με το έτος 2017, με την δημοσίευση της απόφασηςA.1009/2019 (Τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2018)

Εάν η ΑΑΔΕ τα καταφέρει τότε τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν πολύ νωρίτερα και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές και στον προγραμματισμό για την εξόφληση των δόσεων του φόρου εισοδήματος.


Τα σενάρια τα οποία εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι πολλά, με το επικρατέστερο να σπάει το τελικό ποσό σε έξι από τρεις που είναι σήμερα οι μηνιαίες δόσεις. Στόχος είναι οι τρεις διμηνιαίες δόσεις να «απλωθούν» σε έξι μηνιαίες δόσεις εξόφλησης του φόρου, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος καλούμενος να πληρώνει το ίδιο διάστημα και άλλους πρόσθετους φόρους (π.χ ΕΝΦΙΑ).
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος οι υπηρεσίες έχουν ήδη λάβει εντολή προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για να είναι το TAXIS έτοιμο να ανοίξει την εφαρμογή για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

ΑΑΔΕ Φορολογική δήλωση 2019 | Πότε ξεκινά η υποβολή στο taxisnet ;

Για αυτό το λόγο και η ΑΑΔΕ ήδη προχώρησε στο άνοιγμα της πλατφόρμας του taxis για υποβολή των βεβαιώσεων μισθωτών, συνταξιούχων καθώς και ελευθέρων επαγγελματιών. Ταυτόχρονα εξέδωσε και την απόφαση με την οποία ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή βεβαιώσεων των στοιχείων που αφορούν στα εισοδήματα των φορολογούμενων από τα λογιστήρια επιχειρήσεων και ασφαλιστικών ταμείων την 28η Φεβρουαρίου.


Η απόφαση Πιτσιλή ξεκαθαρίζει πως με την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων δεν εξαντλείται η υποχρέωση των εργοδοτών ασφαλιστικών φορέων σχετικά με τις βεβαιώσεις όλων των εισοδημάτων, αλλά απαιτείται η χορήγηση βεβαιώσεων προς τους δικαιούχους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και οι αλλαγές σε σχέση με το έτος 2017

Ποιες αμοιβές δεν υποβάλλονται στις βεβαιώσεις

Σημειώνεται ότι πέρυσι η αντίστοιχη καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Μαρτίου, δηλαδή έναν μήνα αργότερα.

Ειδικά, για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (θεωρητικά η 29η Ιουνίου).
https://www.dikaiologitika.gr/

Υποβολή χωριστών δηλώσεων συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2018

Ήδη η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την Ειδική εφαρμογή για συζύγους που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή δήλωση. Μέσω της εφαρμογής οι σύζυγοι μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για την υποβολή χωριστών ηλεκτρονικών. Για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην Α.Α.Δ.Ε. την επιλογή του αυτή, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr

Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή γνωστοποίησης της επιλογής για υποβολή χωριστής δήλωσης θα παραμείνει διαθέσιμη και μετά την 28η Φεβρουαρίου 2019 και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της εμπρόθεσμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αποκλειστικά για τους φορολογούμενους που συνάπτουν ή δηλώνουν γάμο μετά τις 28/2/2019.


Μετά την υποβολή της δήλωσης περί χωριστών φορολογικών δηλώσεων στην εφορία, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Παιδιά. Κατά το έτος υποβολής χωριστής δήλωσης των συζύγων, το εισόδημα των ανήλικων τέκνων προστίθεται στα εισοδήματα του γονέα που έχει το μεγαλύτερο συνολικό εισόδημα και φορολογείται στο όνομά του. Αν οι γονείς έχουν ίσο ποσό συνολικού εισοδήματος, το εισόδημα του ανήλικου τέκνου προστίθεται στο εισόδημα του πατέρα και φορολογείται στο όνομά του. Σε περίπτωση που ένας εκ των γονέων έχει τη γονική μέριμνα, το εισόδημα του ανήλικου τέκνου προστίθεται στα εισοδήματα του γονέα αυτού. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης.

2. Τεκμήρια. Σε περίπτωση χωριστών δηλώσεων συζύγων, το ποσό της δαπάνης που μπορεί να εκπέσει για τον προσδιορισμό του προς ανάλωση κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι κατώτερο των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε σύζυγο [με το καθεστώς της κοινής δήλωσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ προκειμένου για συζύγους].

Στη συνέχεια, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, ο κάθε σύζυγος θα λάβει το δικό του εκκαθαριστικό, ο κάθε σύζυγος πληρώνει τον φόρο που του αναλογεί και εισπράττει την επιστροφή φόρου που δικαιούται, χωρίς να γίνεται συμψηφισμός της επιστροφής με τυχόν οφειλή του άλλου συζύγου.
https://www.pagenews.gr/

ΑΑΔΕ: Πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις


Η ΑΑΔΕ θέλει η φετινή διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων να ξεκινήσει πριν το τέλος Μαρτίου.
Επιθυμία του υπουργείου Οικονομικών είναι να ανοίξει την πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με την huffingtonpost.gr.

Εάν η ΑΑΔΕ τα καταφέρει τότε τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν πολύ νωρίτερα και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές και στον προγραμματισμό για την εξόφληση των δόσεων του φόρου εισοδήματος.

https://www.tilegrafima.gr/oikonomia/aade-pote-tha-xekinisoun-oi-forologikes-diloseis/

ΑΑΔΕ:  Έκδοση ατομικών εκκαθαριστικών στη Φορολογική δήλωση 2019

Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι η δυνατότητα έκδοσης ατομικών εκκαθαριστικών για όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως αν τα ζευγάρια κάνουν ξεχωριστή δήλωση ή όχι. Θα εκδίδεται δηλαδή υποχρεωτικά ατομικό εκκαθαριστικό για όλους τους φορολογούμενους -περίπου 8,8 εκατομμύρια στο σύνολό τους.

Η «ιδέα» είναι ότι ακόμη και αν υποβληθεί κοινή δήλωση από τους παντρεμένους, το Taxis θα εκδίδει δύο διαφορετικά εκκαθαριστικά:

ένα στη μερίδα της συζύγου και ένα στη μερίδα του συζύγου.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση στα εκκαθαριστικά μόνο με τους ατομικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, κάτι που σημαίνει ότι αν προχωρήσει το «ατομικό εκκαθαριστικό» θα δημιουργηθεί άλλο ένα «κύμα επισκέψεων» στις εφορίες από συζύγους οι οποίες θα πρέπει να αποκτήσουν τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης.
https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου