Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Κοινωνικό Μέρισμα υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 18, 10:30
Nexus Management Consultants

Κοινωνικό Μέρισμα υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων

Κοινωνικό Μέρισμα υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων

Άνοιξε πάλι το Κοινωνικό Μέρισμα για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπ. Οικονομικών με το από 08/01/2019 δελτίο τύπου η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Μέρισμα άνοιξε πάλι για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων. 

Άνοιξε πάλι το Κοινωνικό Μέρισμα για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπ. Οικονομικών με το από 08/01/2019 δελτίο τύπου η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Μέρισμα άνοιξε πάλι για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

 1η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος.

 2η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά εκείνος ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει να σας ετοιμάσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης “Κοινωνικού Μερίσματος”, με τα πιο υπεύθυνα αποτελέσματα προκειμένου να μην σας απασχολήσει ξανά το θέμα αυτό. Εφόσον επιθυμείτε συμβουλευτικές υπηρεσίες για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει να κανονίσουμε μια συνάντηση γνωριμίας. Εάν βρίσκεστε κοντά στην Αγία Παρασκευή αλλά και στον Νέο Κόσμο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον υπεύθυνο λογιστή μας, από τον οποίο θα λάβετε την κατάλληλη πληροφόρηση.


Η εκ νέου λειτουργία της διαδικτυακής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά για τις ανωτέρω κατηγορίες δικαιούχων.

Μόνο οι χρήστες που περιλαμβάνονται στις ειδικές κατηγορίες-λίστες δικαιούχων της περιόδου 17-21 Ιανουαρίου έχουν δικαίωμα αίτησης και χρήσης της εφαρμογής σε αυτή τη φάση και εμφανίζονται πάνω δεξιά με πράσινη ένδειξη. Οι υπόλοιποι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα αίτησης παρά μόνο προβολής και εμφανίζονται πάνω δεξιά με κόκκινη ένδειξη. Η λίστα των δικαιούχων ενδέχεται να ενημερωθεί-εμπλουτιστεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου