Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Τροποποίηση υπόχρεων σε πόθεν έσχες με νομοσχέδιο

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Τροποποίηση υπόχρεων σε πόθεν έσχες με νομοσχέδιο

Στο σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε τροπολογία με την οποία εντάσσονται στα υπόχρεα πρόσωπα πόθεν έσχες:

α) οι διοικητικοί, αναπληρωτές διοικητικοί, τομεακοί και ειδικοί τομεακοί γραμματείς, 

 β) οι υπάλληλοι ή σύμβουλοι ειδικών θέσεων και οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι τοποθετούνται από μονομελές ή συλλογικό κυβερνητικό όργανο, 

 γ) οι υπάλληλοι που αποσπώνται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διατίθενται σε βουλευτές και κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 23, 12:30
Nexus Management Consultants



Αιτιολογική έκθεση

Άρθρο...

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση της παρ. 1, για την ενίσχυση της διαφάνειας και του αποτελεσματικού ελέγχου των προσώπων που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κρίνεται σκόπιμη η ένταξη στους υπόχρεους και των υπαλλήλων που αποσπώνται, βάσει ειδικών διατάξεων, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς περαιτέρω διάθεση σε γραφεία βουλευτών και κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό τη γραμματειακή υποστήριξη του έργου τους. Επιπλέον, με την προτεινόμενη ρύθμιση περιλαμβάνονται στους υπόχρεους σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι διοικητικοί και αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς υπουργείων, καθώς και οι τομεακοί και ειδικοί τομεακοί γραμματείς, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4369/2016 (Α' 33). Ο όρος «... της Γενικής Κυβέρνησης» παραμένει σε ισχύ, διότι από το πεδίο εφαρμογής του Α' κεφαλαίου του ν. 4369/2016 εξαιρούνται τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (άρθρο 13 παρ. 5 του ν. 4369/2016). Τέλος, με την προτεινόμενη ρύθμιση της παρ. 2 αποσαφηνίζεται η προθεσμία, εντός της οποίας οι κατηγορίες προσώπων, για τις οποίες επιβάλλεται για πρώτη φορά η υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, οφείλουν να υποβάλουν την αρχική δήλωσή τους.

Άρθρο...

1. Η περίπτ. στ' της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 (Α' 309) αντικαθίσταται ως εξής:
«στ. Οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, οι διοικητικοί, αναπληρωτές διοικητικοί, τομεακοί και ειδικοί τομεακοί γραμματείς του άρθρου 6 του ν. 4369/2016 (Α' 33), οι υπάλληλοι ή σύμβουλοι ειδικών θέσεων και οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι τοποθετούνται από μονομελές ή συλλογικό κυβερνητικό όργανο, καθώς και οι υπάλληλοι που αποσπώνται, βάσει των διατάξεων των άρθρων 6 του ν. 1878/1990 (Α' 33) και 2 και 3 του ν. 1895/1990 (Α' 116), στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διατίθενται σε βουλευτές και κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

2. Η δήλωση της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 υποβάλλεται από τους διοικητικούς, αναπληρωτές διοικητικούς, τομεακούς και ειδικούς τομεακούς γραμματείς του άρθρου 6 του ν. 4369/2016 μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την απόκτηση της ιδιότητάς τους (αρχική δήλωση).
Οι υπάλληλοι του άρθρου 6 του ν. 1878/1990 και των άρθρων 2 και 3 του ν. 1895/1990, για τους οποίους επιβάλλεται για πρώτη φορά η υποχρέωση υποβολής δήλωσης με το παρόν άρθρο, υποβάλλουν τη δήλωση της παρ. ι του άρθρου ι του ν. 3213/2003 μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από τη δημοσίευση του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου