Βρες στο logistika-grafeia : Φορολογία, Εργασιακά, Ασφαλιστικά, Λογιστικά θέματα

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Κίτρινα γιλέκα Γαλλία : Πόλεμος και οδοφράγματα στο Παρίσι

  Δεν υπάρχουν σχόλια

Κίτρινα γιλέκα Γαλλία : Πόλεμος και οδοφράγματα στο Παρίσι

Συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις της τάξης σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις του λαϊκού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στο κέντρο του Παρισιού.
Εκατοντάδες λογαριασμοί κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τη Ρωσία έχουν επιδιώξει να ενισχύσουν τις διαδηλώσεις του δρόμου των κίτρινων γιλέκων που έκαψαν τη Γαλλία, σύμφωνα με την ανάλυση της Times.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 
Τελευταία ενημέρωση: Δεκέμβριος 08, 22:00
Nexus Management Consultants

Στα κεντρικά διαμερίσματα του Παρισιού (10, 2, 3) και στα «Μεγάλα Μπουλβάρτα» που βρίσκονται ανατολικά στα Ηλύσια Πεδία, μετακινήθηκαν τις πρώτες απογευματινές ώρες, επιθετικές ομάδες ατόμων που φορούσαν κίτρινα γιλέκα, αλλά έδειχναν αποφασισμένα να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.

Εκδηλώσεις "κίτρινων γιλέκων": 31.000 διαδηλωτές και 700 συλλήψεις στη Γαλλία

Έκπληκτοι οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες, είδαν σήμερα μονάδες έφιππων αστυνομικών αλλά και τα θωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής στους δρόμους του «ιστορικού» λεγόμενου Παρισίου όπως η οδός Μπρετάνι (Bretagne) στο τρίτο διαμέρισμα, που δεν είχε θεωρηθεί «επικίνδυνη» ζώνη. Δεν προϋπήρξαν επομένως έλεγχοι από την αστυνομία, έτσι πολλά ταραχοποιά στοιχεία πέρασαν εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που είχαν στους σάκους τους. Εσπευσμένα τα μαγαζιά τροφίμων και τα καφενεία που ήταν ανοικτά, μάζεψαν τα πράγματα που είχαν στα πεζοδρόμια.
Σε αντίθεση η Λεωφόρος των Ηλύσιων γνώρισε κάποιες στιγμές νηνεμίας την ίδια ώρα, με πολλά κίτρινα γιλέκα (#GiletsJaunesσυγκεντρωμένα γύρω από δύο διαδηλωτές που σκεπασμένοι με τη γαλλική σημαία ξάπλωσαν για αρκετό χρόνο καταμεσής της λεωφόρου πάνω σε συμβολικά φέρετρα.

H αλλαγή στρατηγικής της αστυνομίας αποδείχθηκε ξεκάθαρα. Με μεγάλη κινητικότητα αλλά και επιθετικότητα οι αστυνομικές μονάδες κατευθύνονται κατά των ταραχοποιών τους οποίους και υποχρεώνουν να υποχωρήσουν. Είναι σε πλήρη αντίθεση με την τακτική που ακολούθησαν τα προηγούμενα Σάββατα, όπου υποχωρούσαν οι αστυνομικοί αμυνόμενοι των επιθέσεων που υφίσταντο.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των έφιππων που έσπευδαν να εμποδίσουν το στήσιμο οδοφραγμάτων.

Στις 3 το απόγευμα κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου (γαλλ. Arc de triomphe de l'Étoile) οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να ξηλώσουν τα τεράστια ξύλινα πλακάτ που προστάτευαν το γυάλινο κτίριο του Drugstore-Publicis, επί της Λεωφόρου. Το οδόφραγμα όμως που ξεκίνησαν να φτιάξουν γρήγορα ξηλώθηκε από τα ευκίνητα πλέον ΜΑΤ.


Σε αντίθεση με το προηγούμενο Σάββατο, δεν υπάρχει σήμερα ίχνος κίτρινου γιλέκου πλησίον της Αψίδας που προφυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη και αστυνομικά αυτοκίνητα.
Στις τρεισήμισι τοπική ώρα, αλυσίδα αστυνομικών είχαν φτιάξει ισχυρό κλοιό γύρο από εκατοντάδες κίτρινα γιλέκα στο πάνω μέρος της Λεωφόρου Ηλύσιων, εμποδίζοντάς τους να μετακινηθούν. Στους παραδίπλα δρόμους μονάδες γαλλικών ΜΑΤ (CRS) παραμένουν έτοιμοι να παρέμβουν ανάλογη με την εξέλιξη.
Παρά τον μεγάλο αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων (8.000) το Παρίσι έζησε εκ νέου έντονα επεισόδια, με φωτιές, δακρυγόνα και σπασμένες βιτρίνες, αλλά συγκριτικά πολύ πιο ελεγχόμενα από τις προηγούμενες φορές.
Δεν έλειψαν βεβαίως και οι πλαστικές σφαίρες όπως μαρτυρούν και τα σχετικά βίντεο που κανουν τον γύρο του διαδικτύου:


Περισσότεροι από 950 άνθρωποι είχαν προσαχθεί  το Σάββατο στη Γαλλία μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο περιθώριο του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» και 724 είχαν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Στο Παρίσι, που μετρά τις περισσότερες προσαγωγές και προσωρινές κρατήσεις, καταγράφονται 651 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 536 οδήγησαν σε προσωρινή κράτηση, στις 16:15 τοπική ώρα, σύμφωνα με τη διεύθυνση της αστυνομίας.

https://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλια σας εδώ! Παρακαλούμε να είναι ευπρεπή!

Ακολουθήστε μας στα social media

Τα λογιστικά γραφεία που σε προσέχουν!

Πως θα βρείτε το λογιστικό γραφείο στο χάρτη

Χάρτης λογιστικού γραφείου